Рекомендую приготувати яскраву та апетитну страву – “свинина в апельсиновому соку з вишнею”. Страва готується дуже просто і не займає багато часу на приготування.
Поєднання кисло-солодкого соусу з ніжною свининою та вишнею – це справді дуже смачно! Приготуйте, насолоджуйтеся смаком і не забудьте записати рецепт до своєї кулінарної книги улюблених рецептів.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 г
- Апельсиновий сік – 1/2 склянки
- Розмарин – 1 гілочка
- Цедра лимона – 1 ч. ложка
- Цедра апельсина – 1 ч. ложка
- Вишня заморожена без кісточок – 4 ст. ложки
- Лавровий лист – 1 шт
- Борошно – 0.5 ст. ложки
- Соєвий соус – 3 ст. ложки
- Часник – 6 зубчиків
- Чебрець – для прикраси
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Приготування:
М’ясо очищаємо від зайвого жиру та ріжемо на шматочки. Жир дрібно нарізаємо і відправляємо в розігріту каструлю топитися. Витягаємо з каструлі шкварки і відправляємо у розтоплений жир шматочки м’яса. Обсмажуємо на сильному вогні, додавши лавровий лист, три цілих зубчики часнику та половину столової ложки борошна. У каструлю додаємо гілочку розмарину, лимонну та апельсинову цедру. Відправляємо до м’яса ще три зубчики часнику, наливаємо апельсиновий сік та 3 столові ложки соєвого соусу. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та тушкуємо 15 хвилин. Після закінчення часу додаємо в каструлю вишню, накриваємо кришкою і тушкуємо трохи більше 10 хвилин. Апетитну печеню викладаємо на тарілку, прикрашаємо листочками чебрецю, за смаком перчимо і подаємо до столу.
Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!