Нове

Святкова печеня зі свинини

Рекомендую приготувати яскраву та апетитну страву – “свинина в апельсиновому соку з вишнею”. Страва готується дуже просто і не займає багато часу на приготування.

Поєднання кисло-солодкого соусу з ніжною свининою та вишнею – це справді дуже смачно! Приготуйте, насолоджуйтеся смаком і не забудьте записати рецепт до своєї кулінарної книги улюблених рецептів.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г
  • Апельсиновий сік – 1/2 склянки
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Цедра лимона – 1 ч. ложка
  • Цедра апельсина – 1 ч. ложка
  • Вишня заморожена без кісточок – 4 ст. ложки
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Борошно – 0.5 ст. ложки
  • Соєвий соус – 3 ст. ложки
  • Часник – 6 зубчиків
  • Чебрець – для прикраси
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Приготування:

М’ясо очищаємо від зайвого жиру та ріжемо на шматочки. Жир дрібно нарізаємо і відправляємо в розігріту каструлю топитися. Витягаємо з каструлі шкварки і відправляємо у розтоплений жир шматочки м’яса. Обсмажуємо на сильному вогні, додавши лавровий лист, три цілих зубчики часнику та половину столової ложки борошна. У каструлю додаємо гілочку розмарину, лимонну та апельсинову цедру. Відправляємо до м’яса ще три зубчики часнику, наливаємо апельсиновий сік та 3 столові ложки соєвого соусу. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та тушкуємо 15 хвилин. Після закінчення часу додаємо в каструлю вишню, накриваємо кришкою і тушкуємо трохи більше 10 хвилин. Апетитну печеню викладаємо на тарілку, прикрашаємо листочками чебрецю, за смаком перчимо і подаємо до столу.

Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!

Нове

Популярне