Любителі японської кухні – радійте! У нас у меню – японська шуба! Найпростіший та найсмачніший рецепт, який зацінять абсолютно всі любителі “азіатки”. Страву за нашим рецептом легко повторить навіть новачок кулінарної справи.
За вами залишається тільки повторити і спробувати самим, як же це по-справжньому смачно.
Інгредієнти:
- Рис варений (приправлений оцтом, цукром та сіллю)
- Водорості норі
- Тунець
- Соус Шрирача – за смаком
- Майонез – 2 ст. ложки
- Кунжутна олія – 2 ч. ложки
- Сир (крем-чіз)
- Огірки
- Тобіко (ікра летючої риби)
- Авокадо (м’який) – 0.5 шт
- Зелена цибуля – 1 пір’їнка
- Соєвий соус (слабосолений)
- Лимон – невеликий шматочок
- Кунжут
Приготування:
Підготуємо для початку усі інгредієнти. У миску відправляємо пару столових ложок майонезу, додаємо трохи пікантного соусу Шрирача, наливаємо невелику кількість кунжутної олії та все ретельно перемішуємо. Приготовлений соус і крем-чиз перекладаємо в різні кондитерські пакети. Очищаємо від шкірки свіжі огірки та нарізаємо їх невеликими кубиками. Тунець, як і огірки нарізаємо кубиками і відправляємо в миску. У миску з тунцем додаємо невелику кількість соєвого соусу, збризкуємо лимонним соком і додаємо трохи кунжутної олії. Все добре перемішуємо і залишаємо ненадовго маринуватися.
На обробну дошку викладаємо два листи водоростей норі, зверху на них ставимо роз’ємну форму для випічки. По колу з внутрішньої сторони форми вирізаємо з водоростей два рівні і акуратні кружечки. На вирізаний кружечок листа норі ставимо роз’ємну форму і першим шаром викладаємо підготовлений рис. Щоб рис не прилипав – рекомендую працювати з ним, змочивши руки водою. Викладений рис щільно притискаємо, щоб він не розсипався. Наступним шаром викладаємо рівномірно тунець, на тунця викладаємо шар крем-чизу. Крем чиз поливаємо соусом майонезним, накриваємо наш торт другим листом норі і зверху щільно викладаємо другий шар рису. На рис кладемо шар огірків.
У миску відправляємо половинку м’якоті авокадо, додаємо трохи крем-чизу, невелику кількість майонезного соусу і все ретельно розминаємо в однорідну масу. Авокадною масою змащуємо огірки. Приступимо до фінальної стадії: у дрібну крихту нарізаємо невелику кількість листів норі та посипаємо нашу “японську шубу”. Страву зверху посипаємо ікрою тобіко, дрібно нарізаним пір’їнкою зеленої цибульки та ароматною приправою фурікаке. Страва готова! Розрізаємо як тортик і подаємо всю цю пишність до столу.
Буде ще смачніше, якщо подавати апетитний тортик із соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром. Смачого!