Це дуже смачний пиріг! Про цей пиріг треба говорити та писати з приставкою супер. Готується він із найпростіших продуктів і дуже простим способом, але виходить супершоколадним, супервологим, суперпористим та суперсмачним. Тісто замішується буквально за 5 хвилин. Ще покажу швидку, красиву шоколадну глазур на воді та олії.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Для прикрас:
Приготування:
Для тіста у великій мисці перемішуємо сипучі продукти (борошно, цукор, какао-порошок, сіль та сода).
Вливаємо олію, окріп і швидко перемішуємо вінчиком. Гарячу воду заміряємо на терезах (360 г).
Потім додаємо оцет і швидко перемішуємо. Тісто збільшується в обсязі, оскільки сода гаситься у кислому середовищі.
Тісто відразу перекладаємо у форму (розмір 18 х 25 см) і даємо постояти 5 хвилин. Щоб пиріг було легко витягати з форми, вистилаємо форму шматком пергаменту.
Випікаємо шоколадний пиріг у розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин. На готовність перевіряємо зубочисткою.
Пиріг відразу перекладаємо на ґрати та остуджуємо. Видаляємо пергамент, легко відходить від пирога.
Щоб додати пирогу ще більше смаку, готуємо швидку смачну глазур. У ківш висипаємо цукор, крохмаль, какао-порошок та перемішуємо.
Вливаємо воду, олію і добре перемішуємо вінчиком.
Нагріваємо, постійно помішуючи вінчиком, на середньому вогні. Як глазур закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо 30 секунд. Вона стає глянсовою та густою. Це гарна і дуже смачна глазур.
Глазур відразу викладаємо на пиріг і розподіляємо ложкою.
За бажанням посипаємо пиріг подрібненими горіхами (у мене волоські горіхи) і даємо постояти 15-20 хвилин.
При випіканні у пирога утворюються великі пори, дуже вологий пиріг з насиченим шоколадним смаком. Плюс шоколадний смак додає глазур. Це супершоколадний та суперсмачний пиріг до чаю.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…