Рецепти

Супер ніжний Шоколадний торт Медівник з незвичайним кремом

Всім привіт! Днями, для дівчачих посиденьок готувала ось такий чудовий тортик! Вдався він на славу! Ніжний, легкий, шоколадний, ароматний і вершковий і це все точно про нього! Готується він дуже просто і швидко і не забере багато вашого часу, а це найважливіше. А який у нього повітряний смачний крем з яблучним пюре ммм … просто смакота! Обов’язково приготуйте і спробуйте такий торт!

Інгредієнти:

Шоколадно-медові коржі

  • 2 яйця
  • 400-430 г борошна
  • 2 стол. л. меду
  • 100 г вершкового масла
  • 3 стол. л. какао
  • 170 г цукру
  • 1.5 ч. л соди
  • 1 ч. л розпушувача

Крем

  • 500 мл жирних вершків 30 і більше %
  • 200 г готового охолодженого яблучного пюре
  • 5-6 стол. л цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру

Приготування:

  • Для коржів з’єднати цукор, масло і мед. Поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до однорідності.
  • Переставити на водяну баню, додати яйця і соду і, активно перемішуючи, варити суміш 7 хвилин.
  • Перелити готову основу тіста в миску, додати какао, розпушувач і поступово борошно. Замісити м’яке тісто.
  • Розділити тісто на 8 частин і зробити кульки.
  • Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  • Потім кожну охолоджену кульку тіста розкачати в пласт, потрібного вам діаметру. Розкачувати краще відразу на пергаменті.
  • Випікати коржі в добре розігрітій духовці при 180 С близько 5 хвилин, але може і менше, орієнтуйтеся на свою духовку!
  • Готовий гарячий корж відразу обрізати, у мене тарілка діаметром 20 см. Обрізки підуть на обсипання торта.
  • Для крему знадобляться добре охолоджені жирні вершки.
  • Щоб приготувати яблучне пюре, яблука розрізати навпіл (я взяла 6 невеликих) і запекти в духовці до м’якості. Потім відразу протерти через сито і остудити.
  • Холодні вершки збити.
  • Добавити цукрову пудру, збити до більш густого крему.
  • В три етапи додати яблучне пюре, кожен раз коротко збиваючи міксером.
  • Складаємо торт. Викласти перший корж і добре змастити кремом. чергуючи коржі та крем.
  • Обмазати боки і верх торта залишками крему.
  • Прикрашайте за бажанням. Я вирішила зробити сіточку з розтопленого шоколаду.
  • Боки торта обсипати перемеленою в блендері крихтою.
  • Дати торту постояти у холодильнику.

Приємного вам чаювання!

Читайте також: ІТАЛІЙСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…