Нове

Супер ніжний Шоколадний торт Медівник з незвичайним кремом

Всім привіт! Днями, для дівчачих посиденьок готувала ось такий чудовий тортик! Вдався він на славу! Ніжний, легкий, шоколадний, ароматний і вершковий і це все точно про нього! Готується він дуже просто і швидко і не забере багато вашого часу, а це найважливіше. А який у нього повітряний смачний крем з яблучним пюре ммм … просто смакота! Обов’язково приготуйте і спробуйте такий торт!

Інгредієнти:

Шоколадно-медові коржі

  • 2 яйця
  • 400-430 г борошна
  • 2 стол. л. меду
  • 100 г вершкового масла
  • 3 стол. л. какао
  • 170 г цукру
  • 1.5 ч. л соди
  • 1 ч. л розпушувача

Крем

  • 500 мл жирних вершків 30 і більше %
  • 200 г готового охолодженого яблучного пюре
  • 5-6 стол. л цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру

Приготування:

  • Для коржів з’єднати цукор, масло і мед. Поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до однорідності.
  • Переставити на водяну баню, додати яйця і соду і, активно перемішуючи, варити суміш 7 хвилин.
  • Перелити готову основу тіста в миску, додати какао, розпушувач і поступово борошно. Замісити м’яке тісто.
  • Розділити тісто на 8 частин і зробити кульки.
  • Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  • Потім кожну охолоджену кульку тіста розкачати в пласт, потрібного вам діаметру. Розкачувати краще відразу на пергаменті.
  • Випікати коржі в добре розігрітій духовці при 180 С близько 5 хвилин, але може і менше, орієнтуйтеся на свою духовку!
  • Готовий гарячий корж відразу обрізати, у мене тарілка діаметром 20 см. Обрізки підуть на обсипання торта.
  • Для крему знадобляться добре охолоджені жирні вершки.
  • Щоб приготувати яблучне пюре, яблука розрізати навпіл (я взяла 6 невеликих) і запекти в духовці до м’якості. Потім відразу протерти через сито і остудити.
  • Холодні вершки збити.
  • Добавити цукрову пудру, збити до більш густого крему.
  • В три етапи додати яблучне пюре, кожен раз коротко збиваючи міксером.
  • Складаємо торт. Викласти перший корж і добре змастити кремом. чергуючи коржі та крем.
  • Обмазати боки і верх торта залишками крему.
  • Прикрашайте за бажанням. Я вирішила зробити сіточку з розтопленого шоколаду.
  • Боки торта обсипати перемеленою в блендері крихтою.
  • Дати торту постояти у холодильнику.

Приємного вам чаювання!

Читайте також: ІТАЛІЙСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Нове

Популярне