Всім привіт! Днями, для дівчачих посиденьок готувала ось такий чудовий тортик! Вдався він на славу! Ніжний, легкий, шоколадний, ароматний і вершковий – і це все точно про нього! Готується він дуже просто і швидко і не забере багато вашого часу, а це найважливіше. А який у нього повітряний смачний крем з яблучним пюре ммм … просто смакота! Обов’язково приготуйте і спробуйте такий торт!
Інгредієнти:
Шоколадно-медові коржі
- 2 яйця
- 400-430 г борошна
- 2 стол. л. меду
- 100 г вершкового масла
- 3 стол. л. какао
- 170 г цукру
- 1.5 ч. л соди
- 1 ч. л розпушувача
Крем
- 500 мл жирних вершків 30 і більше %
- 200 г готового охолодженого яблучного пюре
- 5-6 стол. л цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
- Для коржів з’єднати цукор, масло і мед. Поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до однорідності.
- Переставити на водяну баню, додати яйця і соду і, активно перемішуючи, варити суміш 7 хвилин.
- Перелити готову основу тіста в миску, додати какао, розпушувач і поступово борошно. Замісити м’яке тісто.
- Розділити тісто на 8 частин і зробити кульки.
- Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Потім кожну охолоджену кульку тіста розкачати в пласт, потрібного вам діаметру. Розкачувати краще відразу на пергаменті.
- Випікати коржі в добре розігрітій духовці при 180 С близько 5 хвилин, але може і менше, орієнтуйтеся на свою духовку!
- Готовий гарячий корж відразу обрізати, у мене тарілка діаметром 20 см. Обрізки підуть на обсипання торта.
- Для крему знадобляться добре охолоджені жирні вершки.
- Щоб приготувати яблучне пюре, яблука розрізати навпіл (я взяла 6 невеликих) і запекти в духовці до м’якості. Потім відразу протерти через сито і остудити.
- Холодні вершки збити.
- Добавити цукрову пудру, збити до більш густого крему.
- В три етапи додати яблучне пюре, кожен раз коротко збиваючи міксером.
- Складаємо торт. Викласти перший корж і добре змастити кремом. чергуючи коржі та крем.
- Обмазати боки і верх торта залишками крему.
- Прикрашайте за бажанням. Я вирішила зробити сіточку з розтопленого шоколаду.
- Боки торта обсипати перемеленою в блендері крихтою.
- Дати торту постояти у холодильнику.
Приємного вам чаювання!
Читайте також: ІТАЛІЙСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ