Все-таки індичка смачніша і ці котлети особливо вдалими вийшли. Чесно кажучи я і не очікувала, що з сухуватого філе вони будуть такі соковиті та ніжні.
Інгредієнти:
- філе індички – 500-550 г
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 5 ст. вівсяних пластівців + 80-100 мл молока;
- Сіль, перець, спеції на смак
- Додатково. Трохи олії на сковороду і я обваляла трохи котлети в борошні перед смаженням.
Приготування:
Відразу в окремому посуді заливаємо молоком вівсяні пластівці і залишаємо постояти 20-25 хвилин, щоб вони наситилися.
У миску викладаємо фарш. Дрібно кришимо цибулину і висипаємо в м’ясо. Також вбиваємо яйце. Солимо перчимо і добре перемішуємо.
Чому пластівці окремо замочувати? Треба дивитися по фаршу, наскільки в ньому багато вологи (рідкий) або навпаки сухий. Потім і додавати пластівці, відібравши їх із молока або все разом вилити у фарш.
Насипаємо в тарілочку трохи борошна, а на сковорідку олію та розігріваємо її. Котлети формуємо руками, обвалюємо в борошні (можна і в сухарях за бажанням). Смажити на вогні трохи менше середнього. Цього разу я робила великі котлетки і першу сторону смажила під кришкою, а з другого вже не закривала.
Виходять смачні, в міру підсмажені і повторюся, навіть із сухуватого філе котлети будуть соковиті та м’які.