Низькокалорійний, але дуже смачний та неймовірно легкий десерт зі свіжими ягодами.
Інгредієнти:
- 60 г чорної смородини
- 70 мл води
- 10 г желатину
- 125 г грецького йогурту (чи іншого йогурту без добавок)
- цукор або цукрозамінник за смаком
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 4 силіконові форми.
Приготування:
У ковшик кладу підготовлену, промиту чорну смородину, додаю 40 мл холодної води, ставлю на вогонь та варю після закипання 3 хвилини.
Желатин заливаю 30 мл холодної води, перемішую і даю набрякнути. Після чого нагріваю в мікрохвильовій печі приблизно 10-15 секунд, щоб желатин добре розчинився, але не перегрівся і не закипів.
Проварену смородину та желатин перекладаю в блендер і подрібнюю до однорідної консистенції.
Додаю йогурт, цукор до смаку і ще раз перебиваю блендером. Готову масу виливаю в силіконові форми і відправляю в холодильник на кілька годин для застигання.
Виходить легкий, освіжаючий десерт із приємною смородиновою кислинкою.
Смачного!