Нове

Страва, яка підкорила весь світ: яскравий Поке з хурмою та мандаринами

Яскраве і напрочуд смачне гавайське Поке. Страва пісна, багата на вітаміни, які приносять користь нашому організму.

Основа страви базова, але ви можете сміливо додавати в страву, рибу, м’ясо або морепродукти. Обов’язково приготуйте та зацініть самі як приємне на смак поєднання всіх цих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Рис для суші варений – 250-300 г
  • Заправка для рису – 1 ст. ложка
  • Майонез вегетаріанський – 2 ст. ложки
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Соус теріякі – 1 ст. ложка
  • Соус шрирача – за смаком
  • Мандарин – 1 шт
  • Листя салату
  • Огірок – 1 шт
  • Хурма – 0.5 шт
  • Авокадо – 0.5
  • Морква по-корейськи
  • Зелена цибуля
  • Кунжут

Приготування:

Для початку відваріть рис. У зварений рис додаємо трохи заправки для рису та перемішуємо. У миску з майонезом наливаємо теріякі, соєвий соус, пару крапель кунжутної олії. Для пікантності додаємо трохи шрирачі, вичавлюємо трохи соку з мандарина, все добре перемішуємо – заправка готова.

У глибоку тарілку перекладаємо рис, рівномірно розподіляємо та покриваємо шаром заправки. На заправку викладаємо нарізаний невеликими шматочками мандарин, додаємо листя свіжого салату та шматочки огірка, очищеного від шкірки. Невеликими шматочками нарізаємо хурму, грейпфрут, авокадо і красиво перекладаємо в тарілку з рисом. Страву прикрашаємо морквою по-корейськи, маринованим перчиком пірі-пірі і заправкою, що залишилася.

Посипаємо всю цю красу зеленою цибулькою, кунжутом і тонко нарізаним листям водоростей норі. Усю цю пишність ставимо на стіл і закликаємо рідних насолоджуватися смаком.

Смачного!

Нове

Популярне