Цей старовинний рецепт просто підкорив мене! Шоколадний рулет до чаю готується швидко, легко, із найдешевших продуктів. Виходить незвичайним, ніжним і дуже смачним! Ділюсь з Вами.
Інгредієнти:
для тіста
- Яйця курячі – 5 штук
- Цукровий пісок – 80 г
- Сіль – щіпка
- Соняшникова олія – 30 мілілітрів
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 5 г
для наповнення
- Вишня без кісточок (у мене заморожена) – 1 кілограм
- Дрібно натертий чорний чи молочний шоколад
- Шоколад – 100 г
- Волоські горіхи – 50 г
Приготування:
Вишню без кісточок викладаємо на лист з пергаментним папером, вирівнюємо.
Зверху натираємо шоколад на дрібній тертці.
Яйця поділяємо на білки та жовтки. У білки додаємо сіль та збиваємо міксером 7 хвилин, підсипаючи цукровий пісок.
Потім поступово додаємо яєчні жовтки і продовжуємо збивати. Вливаємо олію, змішуємо.
Просіюємо борошно з розпушувачем і обережно розмішуємо.
Викладаємо тісто на лист і вирівнюємо. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
Волоські горіхи подрібнюємо. Випічку перевертаємо догори дном на пергамент.
Загортаємо рулетиком (ягодами донизу).
Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Всипаємо подрібнені волоські горіхи і перемішуємо.
Викладаємо зверху на рулет.