Нове

Стане прикрасою будь-якого святкового столу: шикарний суші-торт на Новий рік 2023

Цей суші-торт сподобається всім гостям без винятку. Це справжня особливість святкового столу.

Всім раджу спробувати його приготувати)

Інгредієнти:

  • Круглий рис – 500 г
  • Вода – 500 мл

Заправка для рису

  • Рисовий оцет – 5 ст.л (55 г) або яблучний оцет 2,5 ст.л
  • Цукор – 2 ст.л (45 г)
  • Сіль – 1 ч.л (5 г)

Начинка

  • Огірки – 4 шт
  • Авокадо – 1 шт
  • Червона риба – 250-300 г
  • Ікра летючої риби – 80 г
  • Лист норі – 1шт
  • Кунжут – 2 ст.л
  • Сир Філадельфія – 400 г
  • Соєвий соус-1,5-2 ст.л

Приготування:

500 г кругло зернистого рису для суші або круглого рису 2-3 рази промиваємо під проточною водою, поки вода не стане прозорою. Рис висипаємо в каструлю із товстим дном. Виливаємо в нього 500 мл води.

Каструлю ставимо на плиту та доводимо рис на середньому вогні до кипіння. Потім нагрівання знижуємо до мінімального та варимо рис 15 хвилин. Далі вимикаємо нагрівання та залишаємо каструлю на гарячій плиті. Знімаємо кришку з каструлі, накриваємо каструлю рушником, потім кришкою. Залишаємо постояти 15 хвилин.

Для заправки в миску виливаємо 5 ст.л рисового (55 г) або 2,5 ст.л яблучного оцту, додаємо 2 ст.л (45 г) цукру та 1 ч.л без гірки (5 г) солі.

Перемішуємо до розчинення солі та цукру. Якщо це складно зробити, тоді суміш можна трохи підігріти.

Каструлю знімаємо з плити та прибираємо рушник. Гарячий рис заливаємо заправкою та перемішуємо від країв до центру. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити крупинки рису.

Готовий рис ділимо на 3 порції по 320 г. Залишаємо охолонути за кімнатної температури на 15 хвилин.

Для начинки 4 середні огірки ріжемо невеликим кубиком. Якщо всередині є насіння, ми його видаляємо. Одне велике авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку та ложкою відокремлюємо м’якоть від шкірки. Авокадо також нарізаємо невеликим кубиком. Щоб авокадо не потемніло збризкуємо його лимонним соком і перемішуємо.

250-300 г червоної малосольної риби також нарізаємо кубиком.

У 400 г сиру Філадельфія або іншого крем-сиру додаємо 1,5-2 ст.л соєвого соусу. Перемішуємо.

До 1-ї порції рису додаємо подрібнений лист норі. Перемішуємо.

Боки роз’ємної квадратної форми (20*20 см) змащуємо рафінованою олією. Викладаємо рис із норі. Ущільнюємо руками змоченими у воді.

Далі викладаємо половину сиру Філадельфія із соєвим соусом. Розрівнюємо ложкою. Наступними викладаємо огірки. Поверх шар червоної риби. Далі 2-у порцію рису з 2-ма столовими ложками кунжуту. Наперед кунжут обсмажуємо до приємного аромату.

Наступним викладаємо сир Філадельфія, що залишився, з соєвим соусом. Розрівнюємо. Далі авокадо. Потім ікру риби (80 г).

Останнім викладаємо 3-ю порцію рису. До неї нічого не додаємо. Усі шари обов’язково ущільнюємо, щоб торт тримав форму. Зверху накриваємо його харчовою плівкою у контакт. Ставимо в холодильник на 30-40 хв.

Через деякий час видаляємо форму. Згори рис змащуємо сиром Філадельфія (50-80 г), потім по краях робимо квіточки (50 г). Прикрашаємо торт червоною рибою, листям салату та огірком.

Ось який гарний та святковий торт виходить.

Смачного!

Нове

Популярне