Хочу вам показати як приготувати найніжнішу телятину чи яловичину. Сьогодні ми приготуємо знамениту на весь світ телятину бургундськи.
М’ясо виходить настільки ніжним, що реально його можна їсти губами. Приготуйте за нашим рецептом французький делікатес на вашій кухні та насолоджуйтеся цим незабутнім смаком.
Інгредієнти:
- Телятина – 600-700 г
- Гриби печериці дрібні – 12-14 шт
- Цибуля – 2 шт
- Вино сухе червоне
- Бекон сирокопчений
- Олія
- Вершкове масло
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Чебрець – кілька гілочок
- Борошно – 2 ст. ложки
- Цукор – 0.5 ст. ложки
Приготування:
М’ясо ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді, додавши трохи вершкового масла та олії. У каструлю з м’ясом відправляємо крупно нарізану стрічку сирокопченого бекону та перемішуємо. Цибулю ріжемо великими, однаковими часточками і відправляємо в каструлю з обсмаженим м’ясом. Додаємо гриби, кілька гілочок чебрецю, дві столові ложки борошна, перемішуємо. Заливаємо телятину (майже повністю) червоним вином, додаємо половину столової ложки цукру і до смаку солимо. На маленькому вогні після закипання тушкуємо м’ясо із закритою кришкою 60 хвилин. Перед подачею витягуємо з каструлі гілочки чебрецю і подаємо цю ніжну страву на стіл.
Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного.