Такий оригінальний соус “Маринара” на зиму заготовлювала вже третій рік поспіль. Дуже і дуже смачний соус, який ідеально підходить для приготування піци, пасти. Та й просто до риби подати або м’яса. Зробіть в цьому сезоні, не пошкодуєте!
Складові:
- помідори – 800 грам;
- цибуля – 1 штука;
- 2 зубчиків часнику;
- томатна паста – 2 ст.л .;
- базилік, петрушка – 4 ст.л. (Вже нарізаної зелені);
- сушений орегано і чебрець – по 1 ч.л .;
- лавровий лист – 2 шт .;
- сіль – 2 ч.л .;
- цукор – 1 ч.л .;
- 0,5 ч.л. меленого перцю;
- 2 ч.л. винного оцту (можна яблучний);
- оливкової олії – 4 ст.л. (Я брала рафіновану соняшникову).
Соус “Маринара” на зиму. покроковий рецепт
Помідори вимийте, розріжте на 2 частини і натріть на тертці, коли натираєте, шкірка залишається в руці, вона нам не знадобиться!
Цибулю і часник очистіть і наріжте дрібно. Розігрійте в каструлі або сотейнику олію і обсмажте в ній цибулю з часником протягом 1 хвилини.
Потім до цибулі і часнику додайте помідорну масу і уварюйте 30-40 хвилин на повільному вогні.
Тепер можна додати подрібнену зелень, сіль. цукор, оцет, масло, перець, сушений чебрець і орегано, лавровий лист
Тепер все перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
Розкладіть гарячий соус в стерилізовані пляшки або банки, закрийте кришками і укутайте до повного охолодження.
Зберігати можна в квартирі. Всім смачного!