Мені дуже подобається ця страва за швидкість і простоту у приготуванні, різноманітність, соковитість та смак. За способом приготування та за смаком воно відрізняється від овочевого рагу. Соте – це загальна назва страв, приготованих певним способом. Це швидке смаження при високій температурі. Соте може бути виготовлено з овочів, м’яса, риби або грибів. Покажу, як готую соте з овочів. Страва соковита і дуже смачна.
Інгредієнти:
- 1 баклажан (середній)
- 1 солодкий перець (середній)
- 1 морква (середня)
- 1/2 шт. кабачка (великий)
- 1/2 шт. цибулі
- 3 зубчики часнику
- 5 ст. л. рослинної олії
- на смак зелень
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Овочі мають різну щільність та різний час приготування. Щоб зберегти їхню цілісність, закладатимемо їх поетапно. На сильному вогні в олії (3 ст. л.) обсмажуємо 2-3 хвилини кружечки моркви, потім додаємо кільця цибулі і смажимо, помішуючи ще 2 хвилини.
Сковороду кришкою не закриваємо, овочі поки що не солимо. Потім іде крупно нарізаний солодкий перець. Готуємо 2 хвилини.
Баклажан крупно нарізаємо та відправляємо до овочів. При перемішуванні овочів побачимо, що баклажан почне вбирати в себе олію, тому ще додаємо 2 ст. л. олії та смажимо 3 хвилини.
Овочі при смаженні стають рум’яними, аромат у них чудовий. Додаємо крупно нарізаний кабачок і смажимо 3 хвилини, помішуючи.
Овочі зарум’янилися, але деякі ще не повністю готові. Посипаємо овочі сіллю та спеціями (у мене 2 щіпки меленого коріандру та 2 щіпки чорного перцю). Сковороду закриваємо кришкою і кілька разів струшуємо, щоб спеції та сіль покрили всі овочі. Вогонь зменшуємо до середнього та готуємо овочі під кришкою 10 хвилин. Періодично помішуємо.
Через 10 хвилин усі овочі стануть м’якими, але збережуть форму. Соус при такому приготуванні на дні не утворюється.
Соте з овочів перекладаємо на тарілку і посипаємо дрібно нарізаним часником.
Потім додаємо дрібно нарізану зелень (у мене петрушка) і готова страву. Овочі дуже соковиті, ароматні та смачні.
Смачного!!!