Рецепти

Солодкий відкритий пиріг зі швидкого смачного тіста (начинка може бути будь-якою)

У цього пирога чудове тісто та соковита, неймовірно ароматна начинка. Таке тісто замішується за лічені хвилини. Воно чудово пропікається з будь-якими начинками, виходить трохи розсипчасте, пористе із чудовим смаком. З такого тіста готую випічку з солодкими та солоними начинками. Покажу дуже простий спосіб підготовки начинки з ягід та фруктів. Нічого заздалегідь варити не треба. Це неймовірно ароматний та смачний пиріг.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна (вищий сорт)
  • 100 г сметани (20%)
  • 50 г вершкового масла (82.5%)
  • 1 куряче яйце (СО)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 600 г ягід та фруктів
  • 70 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Заздалегідь з холодильника виймаємо вершкове масло, яйце, сметану і залишаємо на столі на 1 годину. У миску висипаємо борошно, цукор, розпушувач, сіль і перемішуємо. Для несолодких пирогів та пиріжків додаю 1 ч. л. цукру.

Додаємо сметану та розм’якшене вершкове масло. Яйце перемішуємо в кухлі, виливаємо в миску, але трохи залишаємо для змащування тіста перед випіканням.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім недовго замішуємо рукою. Як все борошно піде, тісто готове. Накриваємо та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Начинку готую із заморожених ягід (чорна смородина, малина, полуниця) та сливи. За вагою приблизно однакова кількість. Наперед усе розморожую. Можна брати будь-які свіжі або заморожені ягоди та фрукти.

Додаємо цукор та крохмаль. З такою кількістю цукру начинка вийде із кислинкою, цукру можна додати більше.

Добре все перемішуємо і готова начинка. Від заморожених ягід та сливи виділяється багато соку, крохмаль його зробить густим.

Для краси частину тіста не дуже тонко розкочуємо і вирізаємо будь-які фігурки (у мене буде 6 сердець). Залишки тіста збираємо в спільну грудку, не дуже тонко розкочуємо в коло. Перекладаємо тісто у форму (діаметр 24 см), рівномірно розподіляємо, формуючи високі борти.

Викладаємо підготовлену ароматну начинку.

Зверху розміщуємо сердечки, змащуємо тісто яйцем, що залишилося і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин (рівень в духовці 2-й знизу).

Пиріг акуратно виймаємо з форми і відразу подаємо на стіл.

Начинка у пирога виходить дуже смачна та соковита, вона трохи витікає при нарізуванні пирога. Тісто чудово пропікається з такою рідкою начинкою, воно пористе, трохи розсипчасте, у нього просто чудовий смак. Це дуже смачний пиріг.

Смачного!!!

Останні новини

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…

Артур Логай поділився кадрами зі шрамами на руках

Український актор Артур Логай поділився відвертими спогадами про важкий період у своєму житті, який йому…

Смачний та швидкий квасолевий суп

Швидкий квасолевий суп — поживна й ароматна страва, яку можна приготувати всього за годину. Завдяки…

Смачні смажені креветки з ароматом часнику

Смажені креветки з ароматом часнику — це чудова страва для поціновувачів морепродуктів. Легкі в приготуванні,…

Смачні вареники з квашеною капустою

Вареники з квашеною капустою — це класична українська страва з яскравим кисло-солодким смаком, яка ідеально…

Зірка “Ліги сміху” Розовий розповів про проблеми зі здоров’ям

Український комік та зірка шоу "Ліга сміху" Віктор Розовий, який навесні цього року отримав важке…