У цього пирога чудове тісто та соковита, неймовірно ароматна начинка. Таке тісто замішується за лічені хвилини. Воно чудово пропікається з будь-якими начинками, виходить трохи розсипчасте, пористе із чудовим смаком. З такого тіста готую випічку з солодкими та солоними начинками. Покажу дуже простий спосіб підготовки начинки з ягід та фруктів. Нічого заздалегідь варити не треба. Це неймовірно ароматний та смачний пиріг.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування:
Заздалегідь з холодильника виймаємо вершкове масло, яйце, сметану і залишаємо на столі на 1 годину. У миску висипаємо борошно, цукор, розпушувач, сіль і перемішуємо. Для несолодких пирогів та пиріжків додаю 1 ч. л. цукру.
Додаємо сметану та розм’якшене вершкове масло. Яйце перемішуємо в кухлі, виливаємо в миску, але трохи залишаємо для змащування тіста перед випіканням.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім недовго замішуємо рукою. Як все борошно піде, тісто готове. Накриваємо та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Начинку готую із заморожених ягід (чорна смородина, малина, полуниця) та сливи. За вагою приблизно однакова кількість. Наперед усе розморожую. Можна брати будь-які свіжі або заморожені ягоди та фрукти.
Додаємо цукор та крохмаль. З такою кількістю цукру начинка вийде із кислинкою, цукру можна додати більше.
Добре все перемішуємо і готова начинка. Від заморожених ягід та сливи виділяється багато соку, крохмаль його зробить густим.
Для краси частину тіста не дуже тонко розкочуємо і вирізаємо будь-які фігурки (у мене буде 6 сердець). Залишки тіста збираємо в спільну грудку, не дуже тонко розкочуємо в коло. Перекладаємо тісто у форму (діаметр 24 см), рівномірно розподіляємо, формуючи високі борти.
Викладаємо підготовлену ароматну начинку.
Зверху розміщуємо сердечки, змащуємо тісто яйцем, що залишилося і випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин (рівень в духовці 2-й знизу).
Пиріг акуратно виймаємо з форми і відразу подаємо на стіл.
Начинка у пирога виходить дуже смачна та соковита, вона трохи витікає при нарізуванні пирога. Тісто чудово пропікається з такою рідкою начинкою, воно пористе, трохи розсипчасте, у нього просто чудовий смак. Це дуже смачний пиріг.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…