Нове

Солодкий рецепт: як спекти шоколадне печиво з чорносливом

Шматочки чорносливу дуже добре поєднуються з какао, що надає печиву справжнього шоколадного смаку.

Шоколадне печиво з чорносливом м’яке, ніжне та розсипчасте.

Сам рецепт приготування простий – ні міксера, ні блендера вам не знадобиться.

Інгредієнти:

  • чорнослив – 100 г
  • какао-порошок – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 80 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 220 г
  • розпушувач для тіста – 1 пачка (9 г)

Приготування:

Відразу в теплій воді замочіть чорнослив на 15-20 хвилин. Воду злийте і наріжте на невеликі шматочки.

Какао-порошок розведіть 3-4 ст. ложками теплої води та добре перемішайте до однорідної консистенції.

Вершкове масло розтопіть (у мікрохвильовій печі) і з’єднайте з розведеним какао-порошком – перемішайте.

Тепер всипте цукор.

Убийте 1 яйце кімнатної температури.

Масу добре перемішайте до однорідного кольору.

Всипте борошно перемішане з розпушувачем для тіста – трохи перемішайте.

Тепер додайте нарізаний чорнослив і замісіть тісто.

За консистенцією тісто має бути густе та пружне.

Тісто загорніть у харчову плівку та приберіть у холодильник приблизно на 1 годину.

Дістаємо тісто і ділимо його на однакові кульки (розміром як з волоський горіх).

Заготівлі печива перекладаємо на лист, застелений пекарським папером.

Зверху кульки тіста приплющуємо – дном склянки, рукою або качалкою.

Випікаємо шоколадне печиво з чорносливом у розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.

Все готово! Шоколадне печиво ми випекли!

Його подати можна з кавою, чаєм, какао, мені особливо подобається з молоком!

Нове

Популярне