Сьогодні пропоную приготувати чудову закуску – солодку мариновану цибулю, вона чудово поєднується з м’ясом, сосисками, шашликами, картоплею. Всі використовувані в рецепті інгредієнти недорогі та точно є у кожного на кухні.
Інгредієнти:
- Цибуля – 350 г
- Варений буряк – 100 г
- Вода – 180 мл
- Оцет 9% – 70 мл
- Цукор – 50 мл
- Сіль – 1 ч.л
- Перець духмяний – 3 горошини
Приготування:
- Отже, цибулю очищаємо від лушпиння і залишаємо хвостик, щоб під час готування головка не розсипалася.
- Тепер цибулину нарізаємо на 2, 4 або 6 часточок в залежності від її розміру, а очищений буряк – тонкими скибочками.
- Готуємо маринад. У невелику каструлю наливаємо 180 мілілітрів води, 70 мілілітрів 9% оцту, додаємо 50 грамів цукру, запашний перець і 1 чайну ложку солі. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Частинами викладаємо цибулю і бланшуємо 1-3 хвилини в залежності від твердості та жорсткості цибулі. Вона повинна стати ніжною, але залишитися злегка хрусткою.
- У банку укладаємо нарізаний буряк з цибулею і заливаємо гарячим маринадом. Можна пару раз банку акуратно струсити. Даємо повністю охолонути, а потім прибираємо в холодильник як мінімум на 12 годин
- За цей час вся гіркота піде, цибуля набуде красивий колір і в результаті ми отримаємо 450 грамів чудової універсальної недорогої закуски з ніжним хрустким гостро-солодким смаком до безлічі улюблених страв.
Сподіваюся рецепт буде для вас корисним і надалі стане в пригоді. Всім приємного апетиту і гарного дня.
Також читайте: КУРЯЧИЙ САЛАТ З ГРИБАМИ І НЕЙМОВІРНО СМАЧНОЮ ЗАПРАВКОЮ. БЕЗ МАЙОНЕЗУ, СМЕТАНИ І СИРУ