Нове

Соковитий, вологий яблучний періг з ідеальним балансом смаків та глазур’ю із солоної карамелі

Для всіх людей на подвір’ї просто жовтень, а для справжніх кондитерів – це ще й розпал яблучного сезону. І немає нічого дивного в тому, що я знову розповідаю про яблучний пиріг. Але цей пиріг зовсім не схожий ні на що з того, що ви звикли пекти самі або замовляти в улюбленій кав’ярні.

А ще мій новий яблучний пиріг з карамеллю настільки простий у приготуванні, і водночас він такий соковитий і ароматний, що незабаром стане обов’язковим частуванням для всіх ваших осінніх посиденьок.

Оскільки осінь, як правило, дуже напружена, мені подобається не ускладнювати собі завдань, особливо коли справа доходить до частування для осінніх свят.

Ось тому я часто вибираю саме цей яблучний пиріг із карамеллю, адже зробити його настільки просто, наскільки це взагалі можливо. Мало того, для його приготування вам не потрібно ні міксер, ні спеціальне обладнання. Візьміть пару мисок та лопатку, і можна приступати!

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 4 ч. л. меленої кориці
  • 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 0,5 ч. л. солі
  • 160 г коричневого цукру
  • 120 г цукрового піску
  • 200 мл олії без яскраво вираженого смаку
  • 3 яйця
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 3-4 яблука середнього розміру

Для карамельної глазурі:

  • 125 г вершкового масла
  • 160 г коричневого цукру
  • 150 г жирних вершків
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 0,25 – 0,5 ч. л. солі
  • 350 г цукрової пудри

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°.

Яблука вимийте, обсушіть, очистити від шкірки та серцевини. наріжте кубиками, складіть в невелику мисочку і збризкайте лимонним соком.

Форму для випікання розміром 33 х 22 см застеліть пергаментом.

У миску середнього розміру просійте борошно, 3 ч.л. кориці, мускатний горіх, соду та сіль.

В іншу миску насипте білий (залишіть 1 ст.л. для начинки) і коричневий цукор, додайте олію, яйця та ваніль. Змішайте всі продукти віночком. Як тільки масляна суміш стане однорідною, додайте до неї сухі інгредієнти та замісіть гладке однорідне тісто.

Яблучні кубики посипте столовою ложкою цукру і чайною ложкою меленої кориці. Перемішайте, щоб усі шматочки яблук покрилися сумішшю цукру та кориці, а потім покладіть яблука в тісто і перемішайте лопаткою.

Вилийте тісто в підготовлену форму, поставте в гарячу духовку (180 ° С) і випікайте 35-40 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в центр пирога, не буде чистою.

Перш ніж поливати готовий пиріг глазур’ю, дайте йому повністю охолонути.

Як зробити карамельну глазур

У сотейнику на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Коли масло повністю розтане, додайте до сотейника коричневий цукор і жирні вершки. Продовжуйте нагрівати, трохи помішуючи. Як тільки суміш почне бульбашитися, припиніть перемішування. Але з вогню не знімайте.

Дайте суміші закипіти і кип’ятіть 1 хвилину. У цей час перемішувати глазур не треба. Потім зніміть сотейник із вогню. Додайте ваніль і сіль, а потім у кілька прийомів додайте в глазур цукрову пудру.

Продовжуйте змішувати глазур до тих пір, поки цукрова пудра повністю не розчиниться, і в солодкій тягучій масі не залишиться жодної грудочки цукру.

Не додавайте в глазур додаткову цукрову пудру, якщо вона здаватиметься занадто рідкою. Після остигання глазур стане густою, але все одно буде більше схожа на карамельний соус, ніж на глазур у звичному вам вигляді.

Спробуйте глазур на смак. Якщо вам не подобаються солоні солодощі, то 0,25 чайної ложки солі буде цілком достатньо. А якщо ви хочете полити торт карамельним соусом із сіллю, то додати в глазур ще чверть чайної ложки солі. Так ваша глазур придбає цей дивовижний смак солоної карамелі.

Коли яблучний пиріг охолоне, полийте його глазур’ю. Подавайте на стіл тільки після того, як глазур охолоне повністю.

Я навіть не сумніваюся, що всі ви відразу полюбите це яблучний торт, адже на його приготування потрібно лише кілька хвилин, але при цьому він досить смачний, щоб подати його на будь-якому заході.

Смачного!

Нове

Популярне