Набридли салати, заправлені жирним майонезом чи сметаною? А може, ви дотримуєтесь пісного меню? В цьому випадку вам знадобиться наш рецепт. Адже сьогодні ми готуватимемо соковитий овочевий салат із консервованою квасолею. Квасоля додасть йому ситність, овочі – соковитість, а заправка потоваришує всі компоненти між собою. Готується салат дуже просто.
Інгредієнти:
- Консервована квасоля – 1 банка (можна брати і червону, і білу)
- Болгарський перець – 1 шт.
- Великий помідор – 1 шт.
- Червона цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Кріп та петрушка – 20 г
- Зерниста гірчиця – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 3-4 ст.л.
- Сіль та перець – за смаком
Приготування:
Беремо великий помідор та гострим ножем ріжемо його на невеликі шматочки. Перчик очищаємо від внутрішнього насіння та плодоніжки. Як і помідор, нарізаємо його на невеликі шматочки. Поміщаємо помідор і перець у велику миску. З консервованої у власному соку квасолі зливаємо рідину. Відправляємо квасолю до овочів.
Червону цибулю чистимо і нарізаємо на дуже маленькі шматочки. Додаємо її до спільної миски. Видавлюємо туди ж часник. Рубаємо ножем зелень і викладаємо в ємність із овочами. Всипаємо в салат сіль та перець за смаком.
Додаємо зернисту гірчицю і вливаємо олію. Дуже добре перемішуємо суміш.
Щоб усі смаки розкрилися, даємо салату постояти у прохолодному місці 1 годину. Перекладаємо в салатник і подаємо.