Як не приготувати цей пиріг в сезон гарбуза. Яскравий, соковитий, ароматний. Готується просто, а виходить смачно. Гарбуз в пирозі майже не відчувається. І навіть ті, хто не дуже любить цей овоч не залишаться байдужими до цього красеня.
Інгредієнти:
Тісто:
- 200 г борошна
- 100 г охолодженого вершкового масла
- 1 яйце
- дрібка солі
- 1-2 ст. л. холодного молока
Начинка:
- одна подвійна куряча грудка
- 200 г гарбуза
- 1 велика цибулина
- 20 г вершкового масла
- 1 ч. л. каррі
- сіль за смаком
- перець за смаком
Заливка:
- 1 стакан молока
- 4 яйця
- 1/2 ч. л. каррі
- 150 г твердого сиру
- насіння гарбуза
- сіль за смаком
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- Охолоджене вершкове масло розміщую в чашу блендера. Додаю борошно і сіль. Збиваю до утворення крихти.
- Додаю яйце, холодне молоко (у мене 1 ст. л.). Збиваю до утворення комка.
- Розподіляю тісто за формою, дно наколюю виделкою і відправляю в холодильник на 1 годину.
- Тим часом готую начинку. Курячі грудки варю нарізаю кубиками. Гарбуз нарізаю невеликими кубиками, цибулю – півкільцями.
- На сковороду викладаю вершкове масло і цибулю. Обсмажую до напівпрозорості.
- Додаю гарбуз і тушкую на маленькому вогні 10 хвилин.
- Додаю каррі, перемішую. З’єдную і перемішую м’ясо і гарбуз. Солю і перчу за смаком
- Перемішую молоко з яйцями, каррі, сіллю і перцем.
- Додаю тертий сир, перемішую.
- Викладаю начинку на тісто, добавляю заливку, посипаю зверху гарбузовим насінням.
- Випікаю в духовці, розігрітій до 180С 40 хвилин.
Смачного!
Також читайте: КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З ОВОЧАМИ В ДУХОВЦІ! СМАЧНА ВЕЧЕРЯ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ