Чудовий варіант м’ясної страви, який підійде на кожен день. Такі курячі відбивні, запечені в духовці, виходять надзвичайно смачними. Вони соковиті, дуже ніжні та чудово підходять до будь-якого гарніру та овочевих салатів.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 кг
- яйця варені – 5 шт.
- сир – 50 г
- гірчиця зернами – 3 ч. л.
- йогурт густий несолодкий – 2-3 ст. л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- масло вершкове – для змащування дека
Приготування:
Спочатку підготуємо м’ясо. Три курячі філе, загальною вагою 1 кг, миємо і обсушуємо паперовими рушниками. Кожне філе розрізаємо вздовж на 2-3 шматочки, залежно від товщини м’яса.
Кожен шматочок філе відбиваємо молотком для м’яса з обох боків. М’ясо солимо за смаком та перчимо. Приправи рівномірно розподіляємо руками. З іншого боку філе теж трохи солимо.
Велике деко змащуємо вершковим маслом. На підготовлений лист викладаємо шматочки філе.
Готуємо начинку. П’ять варених яєць тремо на великій тертці. 50 г сиру теж тремо на великій тертці.
До підготовлених яєць додаємо тертий сир, 3 ч. л. гірчиці зернами, перчимо на смак і додаємо 2-3 ст. л. несолодкого йогурту. Все перемішуємо до одержання однорідної маси.
Приготовлену суміш акуратно викладаємо на філе. На кожне філе приблизно йде 1 ст. л. начинки. Начинку рівномірно розподіляємо по кожному шматочку м’яса.
Все ставимо в духовку розігріту до 180 град і запікаємо приблизно 30-35 хвилин.
Курячі відбивні в духовці вийшли дуже смачними, м’якими та соковитими. Вони чудово підходять до будь-якого гарніру. Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю для сім’ї.