Шашлики – це завжди гарний вибір для вечірнього обіду або святкового застілля з друзями. Їх соковитий смак та аромат завжди приносять задоволення. Спробуйте приготувати шашлики в духовці за нашим рецептом, і ви більше не захочете купувати готові м’ясні страви у ресторанах та кафе.
Інгредієнти:
- 600 г курячого філе
- 40 мл соєвого соусу
- 40 мл рослинної олії
- 1 ст. л. меду
- 0,5 лимона
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. л. приправи для курки
Приготування:
Куряче філе ретельно вимиваємо та нарізаємо великими кубиками. Для маринаду у мисці змішуємо соєвий соус, мед, дрібно нарізаний часник, спеції та сік з половини лимона. Маринуємо куряче філе в маринаді та залишаємо в холодильнику на кілька годин або на ніч. Вставляємо шпажки на 30 хвилин у холодну воду. Нанизуємо замариноване філе на шпажки. Розташовуємо шпажки на будь-якій формі для запікання так, щоб м’ясо залишалося на вагу. Кладемо курячі шашлики у духовку та запікаємо при 200 градусах протягом 30 хвилин. Час від часу виймайте форму та перевертайте шпажки, щоб шашлики рівномірно зарум’янилися з усіх сторін.