Готувати їх просто і швидко – як гаряча страва з картоплею буде просто ідеально.
Інгредієнти:
- фарш м’ясний
- сир
- хліб
- молоко чи вода
- цибуля
- часник
- сіль
- спеції
- сухарі панірувальні
- олія
- *зелень у начинку за бажанням
Приготування:
Беремо 1 кг м’ясного фаршу. Можна взяти будь-який фарш – зі свинини, індички, курячий, яловичий, змішаний – з будь-яким фаршем ці котлетки чудові.
До фаршу додаємо 1 велику цибулину – пропускаємо через м’ясорубку або дрібно-дрібно ріжемо. Сіль та чорний перець за смаком.
Кладемо 3 шматочки білого хліба, розмоченого у воді чи молоці (кірки зрізати). Додаємо 1-2 подрібнені зубчики часнику.
Ретельно перемішуємо, “відбиваємо” руками – котлетний фарш у нас готовий. Тепер підготуємо начинку. Нарізаємо невеликими брусочками 150-200 г сиру або ріжемо дрібними кубиками. За бажанням до сиру додаємо подрібнений кріп чи іншу зелень.
Тепер формуємо котлетки: робочу поверхню застилаємо харчовою плівкою (на ній зручно формувати котлети), викладаємо приблизно 2 столові ложки фаршу, формуємо коржик, кладемо зверху сир. І тепер формуємо котлетку так, щоби сирна начинка виявилася всередині.
Котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії з двох сторін. Смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб фарш “схопився”.
Перекладаємо котлети у форму для запікання, на дно наливаємо трохи води приблизно 80-100 мл. Зверху прикриваємо фольгою та запікаємо у духовці при температурі 180-200 градусів.
Хвилин за 10 котлетки вже готові. Вони виходять соковитими, з ніжною сирною начинкою – відірватися неможливо від таких котлет.
Смачного!