Нове

Соковиті котлети з сиром у духовці

Готувати їх просто і швидко – як гаряча страва з картоплею буде просто ідеально.

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний
  • сир
  • хліб
  • молоко чи вода
  • цибуля
  • часник
  • сіль
  • спеції
  • сухарі панірувальні
  • олія
  • *зелень у начинку за бажанням

Приготування:

Беремо 1 кг м’ясного фаршу. Можна взяти будь-який фарш – зі свинини, індички, курячий, яловичий, змішаний – з будь-яким фаршем ці котлетки чудові.

До фаршу додаємо 1 велику цибулину – пропускаємо через м’ясорубку або дрібно-дрібно ріжемо. Сіль та чорний перець за смаком.

Кладемо 3 шматочки білого хліба, розмоченого у воді чи молоці (кірки зрізати). Додаємо 1-2 подрібнені зубчики часнику.

Ретельно перемішуємо, “відбиваємо” руками – котлетний фарш у нас готовий. Тепер підготуємо начинку. Нарізаємо невеликими брусочками 150-200 г сиру або ріжемо дрібними кубиками. За бажанням до сиру додаємо подрібнений кріп чи іншу зелень.

Тепер формуємо котлетки: робочу поверхню застилаємо харчовою плівкою (на ній зручно формувати котлети), викладаємо приблизно 2 столові ложки фаршу, формуємо коржик, кладемо зверху сир. І тепер формуємо котлетку так, щоби сирна начинка виявилася всередині.

Котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії з двох сторін. Смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб фарш “схопився”.

Перекладаємо котлети у форму для запікання, на дно наливаємо трохи води приблизно 80-100 мл. Зверху прикриваємо фольгою та запікаємо у духовці при температурі 180-200 градусів.

Хвилин за 10 котлетки вже готові. Вони виходять соковитими, з ніжною сирною начинкою – відірватися неможливо від таких котлет.

Смачного!

Нове

Популярне