Нове

Соковите м’ясо в духовці за німецьким рецептом – смачне і цікаве блюдо

При запіканні м’яса в духовці, блюдо нерідко виходить досить сухим і жорстким, так втрачає багато соку в процесі приготування. Однак даний рецепт дозволяє вирішити цю проблему і при цьому приготувати дуже цікаву, досить незвичайну і дуже смачну страву.

Отже, кількість інгредієнтів довільна, оскільки залежить воно від кількості стейків. Шматок м’яса необхідно вимити, обсушити, нарізати на стейки товщиною в 1 – 1,5 см. Кожен стейк відіб’ємо кухонним молотком по обидва боки, присипавши сіллю і меленим перцем. При бажанні можна додати трохи сушеного часнику.

Візьмемо форму для запікання, вона повинна бути досить широкою і місткою. Оскільки у нас стейки зі свинини, то змащувати форму олією не будемо – м’ясо дасть необхідну кількість соку і жиру. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями (або в довільній формі) і викладаємо її у форму. На неї викладаємо підготовлені стейки в один рівний шар.

Відварюємо 4 курячих яйця, очищаємо їх і натираємо на тертці. І так само на тертці натираємо сир (приблизно 200 – 250 грам). Перемішуємо яйця з сиром, додаємо трохи солі і подрібненого базиліка, заправляємо звичайним грецьким йогуртом без добавок – приблизно 7 – 8 столових ложок.

Готовою сумішшю покриваємо стейки, розподіляючи масу рівномірним шаром, закриваючи всю поверхню форми. Духовку прогріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму на 45 хвилин.

Готову страву подаємо в гарячому вигляді, доповнивши салатом зі свіжих овочів і м’яким білим хлібом.

Нове

Популярне