Смачна і дуже гарна куряча грудка – чудова страва, яку можна подати на святкову вечерю у родинному колі. Готування не забере багато часу, адже курятина завжди дуже швидко готується. Що стосується гарніру, то найкраще сюди підійде легкий овочевий салат або просто відварений рис.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 400 г
- Сир – 70 г
- Моцарела – 50 г
- Шпинат заморожений – 50 г
- Часник – 1-2 зубчики.
- Приправа для курки, сіль та перець – за смаком.
- Олія соняшникова – для смаження.
Приготування:
Якщо у вас свіжий шпинат, його потрібно вимити і нарізати смужками. Якщо шпинат заморожений – його потрібно розморозити та злегка віджати. У миску зі шпинатом також потрібно додати подрібнений часник.
Моцарелу потрібно натерти або дрібно нарізати, а потім додати в миску зі шпинатом. Сюди викласти сир. Добре перемішайте начинку.
Курячі грудки попередньо слід вимити, а після цього зробити надріз таким чином, щоб вийшла подібність кишеньки.
Курячі грудки потрібно злегка відбити кухонним молоточком, за смаком посолити і приправити перцем.
Всередину курячої грудки помістіть начинку, а потім закріпіть куряче філе зубочистками або шпажками. Зверху присипте курячу грудку спеціями для курки та сіллю, якщо у складі приправи відсутня сіль.
На сковорідці розігріти будь-яку олію і помістити в неї підготовлені курячі грудки для смаження.
Обсмажувати слід із двох сторін до рум’яного кольору.
Після попереднього обсмажування перекладіть грудки у форму для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духову шафу на 20 хвилин.
Подавати на стіл приготовану таким чином курячу грудку можна як у гарячому, так і в охололому вигляді. На гарнір варто подати овочевий салат.
Смачного!