Рецепти

Соковита запіканка з кабачків: виручає завжди

Ще один варіант кабачкової запіканки. Вона виходить соковитою, у міру ситною і зовсім нежирною. Така запіканка з кабачків чудово підійде на вечерю. Також вона стане легким обідом для всіх, хто дотримується канонів правильного харчування.
Приготувати цю запіканку з кабачками не складе особливих труднощів. Основну роботу за вас зробить духовка. До речі, замість кабачків у цьому рецепті можете використовувати патисони.

Якщо ви вже не знаєте, що приготувати з кабачків, скористайтеся цим рецептом. Це дуже смачно та просто.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • яйця – 6 шт.
  • сметана – 250 мл
  • сир – 100 г
  • петрушка – 1 пучок
  • цибуля – 2-3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Спочатку невеликими кубиками нарізаємо 1 кг кабачків. Також можна використовувати патисони. У молодих кабачків шкіру зверху та насіння в середині очищати не потрібно. У більш зрілих, бажано зрізати шкіру та вибрати насіння.

Підготовлені кабачки перекладаємо в друшляк, який стоїть у мисці. Все солимо приблизно половиною ст. л. солі та перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.

Підготуємо інші інгредієнти. Три невеликі цибулини нарізаємо чверть кільцями.
Нарізану цибулю кладемо на сковороду з невеликою кількістю олії і пасеруємо до золотистого кольору.

100 г сиру тремо на великій тертці. Дрібно подрібнюємо невеликий пучок петрушки.

У велику миску розбиваємо 6 яєць. До яєць додаємо 250 мл сметани будь-якої жирності. Все трохи солимо, не забуваємо, що кабачки вже солоні та перчимо. Все перемішуємо віночком до однорідності.

Кабачки вже пустили сік. Додатково віджимаємо їх руками від рідини та додаємо в яєчну суміш.

Сюди ж додаємо нарізану петрушку, тертий сир та пасеровану цибулю. Все добре перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Діаметр моєї форми 24 см. У підготовлену форму перекладаємо кабачкову суміш.

Усе ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 40 хвилин.

Запіканка з кабачків вийшла ніжна, дуже смачна та ароматна. Готується вона просто та легко, а її виходить багато. Це чудовий варіант вечері для всієї родини.

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…