Рецепти

Соковита запіканка з кабачків: виручає завжди

Ще один варіант кабачкової запіканки. Вона виходить соковитою, у міру ситною і зовсім нежирною. Така запіканка з кабачків чудово підійде на вечерю. Також вона стане легким обідом для всіх, хто дотримується канонів правильного харчування.
Приготувати цю запіканку з кабачками не складе особливих труднощів. Основну роботу за вас зробить духовка. До речі, замість кабачків у цьому рецепті можете використовувати патисони.

Якщо ви вже не знаєте, що приготувати з кабачків, скористайтеся цим рецептом. Це дуже смачно та просто.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • яйця – 6 шт.
  • сметана – 250 мл
  • сир – 100 г
  • петрушка – 1 пучок
  • цибуля – 2-3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Спочатку невеликими кубиками нарізаємо 1 кг кабачків. Також можна використовувати патисони. У молодих кабачків шкіру зверху та насіння в середині очищати не потрібно. У більш зрілих, бажано зрізати шкіру та вибрати насіння.

Підготовлені кабачки перекладаємо в друшляк, який стоїть у мисці. Все солимо приблизно половиною ст. л. солі та перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.

Підготуємо інші інгредієнти. Три невеликі цибулини нарізаємо чверть кільцями.
Нарізану цибулю кладемо на сковороду з невеликою кількістю олії і пасеруємо до золотистого кольору.

100 г сиру тремо на великій тертці. Дрібно подрібнюємо невеликий пучок петрушки.

У велику миску розбиваємо 6 яєць. До яєць додаємо 250 мл сметани будь-якої жирності. Все трохи солимо, не забуваємо, що кабачки вже солоні та перчимо. Все перемішуємо віночком до однорідності.

Кабачки вже пустили сік. Додатково віджимаємо їх руками від рідини та додаємо в яєчну суміш.

Сюди ж додаємо нарізану петрушку, тертий сир та пасеровану цибулю. Все добре перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Діаметр моєї форми 24 см. У підготовлену форму перекладаємо кабачкову суміш.

Усе ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 40 хвилин.

Запіканка з кабачків вийшла ніжна, дуже смачна та ароматна. Готується вона просто та легко, а її виходить багато. Це чудовий варіант вечері для всієї родини.

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…