Ще один варіант кабачкової запіканки. Вона виходить соковитою, у міру ситною і зовсім нежирною. Така запіканка з кабачків чудово підійде на вечерю. Також вона стане легким обідом для всіх, хто дотримується канонів правильного харчування.
Приготувати цю запіканку з кабачками не складе особливих труднощів. Основну роботу за вас зробить духовка. До речі, замість кабачків у цьому рецепті можете використовувати патисони.
Якщо ви вже не знаєте, що приготувати з кабачків, скористайтеся цим рецептом. Це дуже смачно та просто.
Інгредієнти:
- кабачки – 1 кг
- яйця – 6 шт.
- сметана – 250 мл
- сир – 100 г
- петрушка – 1 пучок
- цибуля – 2-3 шт.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
Спочатку невеликими кубиками нарізаємо 1 кг кабачків. Також можна використовувати патисони. У молодих кабачків шкіру зверху та насіння в середині очищати не потрібно. У більш зрілих, бажано зрізати шкіру та вибрати насіння.
Підготовлені кабачки перекладаємо в друшляк, який стоїть у мисці. Все солимо приблизно половиною ст. л. солі та перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.
Підготуємо інші інгредієнти. Три невеликі цибулини нарізаємо чверть кільцями.
Нарізану цибулю кладемо на сковороду з невеликою кількістю олії і пасеруємо до золотистого кольору.
100 г сиру тремо на великій тертці. Дрібно подрібнюємо невеликий пучок петрушки.
У велику миску розбиваємо 6 яєць. До яєць додаємо 250 мл сметани будь-якої жирності. Все трохи солимо, не забуваємо, що кабачки вже солоні та перчимо. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Кабачки вже пустили сік. Додатково віджимаємо їх руками від рідини та додаємо в яєчну суміш.
Сюди ж додаємо нарізану петрушку, тертий сир та пасеровану цибулю. Все добре перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Діаметр моєї форми 24 см. У підготовлену форму перекладаємо кабачкову суміш.
Усе ставимо у духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 40 хвилин.
Запіканка з кабачків вийшла ніжна, дуже смачна та ароматна. Готується вона просто та легко, а її виходить багато. Це чудовий варіант вечері для всієї родини.