Нове

Сметанне желе з ягодами: найніжніший десерт

Легкий, ніжний та дуже смачний десерт із полуниці та черешні зі сметаною без випічки.

Інгредієнти:

  • сметана 350 г
  • вода 200 мл
  • желатин 15 г
  • цукор 100 г
  • щіпка ваніліну
  • ягоди 250 г

Приготування:

Желатин залийте холодною кип’яченою водою і залиште до набухання на 20 хвилин.

Сметану змішайте із цукром та ваніліном. Перемішайте до розчинення цукру. Набряклий желатин потрібно розпустити (прогріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані, не кип’ятити, трохи остудити) і вмішати в сметанний крем.

Ягоди підійдуть будь-які. Я робила з полуницею та черешнею. Ягоди помила, обсушила, з черешні вилучила кісточки.

У форму (у мене силіконова) налийте половину сметанної суміші і покладіть половину ягід. Поставте форму в морозилку хвилин на 10. Потім вилийте сметанний крем, що залишилася, і по ньому розподіліть ягоди, що залишилися. Потім заберіть десерт в холодильник до повного застигання (години на 3-4). Щоб готове желе добре витягнути із силіконової форми, його потрібно трохи підігріти. Наприклад, поставити форму у гарячу воду на кілька хвилин.

Готове желе зверху додатково можна прикрасити ягодами та м’ятою.

Смачного!

Нове

Популярне