Легкий, ніжний та дуже смачний десерт із полуниці та черешні зі сметаною без випічки.
Інгредієнти:
- сметана 350 г
- вода 200 мл
- желатин 15 г
- цукор 100 г
- щіпка ваніліну
- ягоди 250 г
Приготування:
Желатин залийте холодною кип’яченою водою і залиште до набухання на 20 хвилин.
Сметану змішайте із цукром та ваніліном. Перемішайте до розчинення цукру. Набряклий желатин потрібно розпустити (прогріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані, не кип’ятити, трохи остудити) і вмішати в сметанний крем.
Ягоди підійдуть будь-які. Я робила з полуницею та черешнею. Ягоди помила, обсушила, з черешні вилучила кісточки.
У форму (у мене силіконова) налийте половину сметанної суміші і покладіть половину ягід. Поставте форму в морозилку хвилин на 10. Потім вилийте сметанний крем, що залишилася, і по ньому розподіліть ягоди, що залишилися. Потім заберіть десерт в холодильник до повного застигання (години на 3-4). Щоб готове желе добре витягнути із силіконової форми, його потрібно трохи підігріти. Наприклад, поставити форму у гарячу воду на кілька хвилин.
Готове желе зверху додатково можна прикрасити ягодами та м’ятою.
Смачного!