Нове

Смажений яблучний пиріг на сковороді: без духовки та смачніше, ніж шарлотка

Нам не знадобиться духовка! Пиріг смажиться прямо на плиті на сковороді. А як смачно виходить – спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • яблука
  • цукор
  • вершкове масло
  • олія
  • яйця
  • борошно
  • натуральний йогурт або сметана
  • ванілін, ванільний цукор
  • *кориця

Приготування:

Два яблука середніх розмірів очищаємо від шкірки та нарізаємо часточками (можна і кубиками – кому як подобається).

На сковороді розтоплюємо 30 г вершкового масла, кладемо 1 столову ложку цукру з гіркою. Розмішуємо і в сироп, що вийшов, додаємо нарізані яблука. Тушимо яблука хвилин 10 на повільному вогні, не забуваючи помішувати.

Поки готуються яблука, приготуємо тісто. Змішуємо 1 яйце, 1,5 столові ложки цукру, ванілін або ванільний цукор за смаком, збиваємо віночком до однорідності, додаємо 2 столові ложки рослинної олії.

Далі додаємо 150 г натурального йогурту без фруктово-ягідних добавок (можна замінити нежирною сметаною) та 140-150 г борошна, змішаного з 0,5 чайної ложки розпушувача.

Тістом, що вийшло, заливаємо яблука. Перемішувати не треба! Яблука знизу, тісто зверху – розрівнюємо його акуратно ложкою або лопаткою. Сковороду закриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин на повільному вогні.

Потім акуратно викладаємо пиріг на тарілку, перевертаємо і смажимо вже з іншого боку так само під кришкою, але вже 5 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою або зубочисткою.

Усе! Швидкий смажений пиріг на сковороді готовий. Він виходить дуже м’який і ніжний, прямо тане у роті. Дуже смачний пиріг!

Смачного!

Нове

Популярне