Нове

Смажені кабачки в часниковому соусі

Рецепт дуже апетитної закуски з кабачків. Кабачки – овоч нейтрального смаку, який легко вбирає смак і аромат супутніх інгредієнтів. Тому з нього можна готувати різноманітні страви з різними смаками. Смажені смужки кабачків змащуємо часниковим кисло-солодким соусом. Заправка наскрізь просочує кабачки, роблячи їх соковитими, ароматними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2-3 шт. (700 г)
  • Сік лимона – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком (близько 1 ч.л.)
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зубика
  • Кріп (кінза) – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження

Приготування:

Кабачки промийте, розріжте поперек на дві частини, потім кожну половину наріжте пластинками середньої товщини. Солити скибочки не потрібно, інакше кабачки відразу пустять сік.

Обсмажте їх в олії на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Пластинки повинні придбати рум’яну поверхню.

Паралельно приготуйте заправку. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, закиньте в глибоку ємність. Зубчики часнику дрібно наріжте ножем, додайте до зелені, посоліть, влийте сік лимона, всипте цукор, перемішайте. Заправка готова.

Смажені смужки кабачків складіть в глибокий контейнер одним шаром.

Зверху змастіть їх приготовленим соусом, викладіть ще один шар кабачків. Кожен шар промазуйте пікантною заправкою.

Таким чином сформуйте 4-5 слів з кабачків і заправки.

Ємність з вмістом щільно закрийте кришкою, поставте в холодильник на 30 хвилин для охолодження і просочення шарів.

Через годину закуску перекладіть в тарілку, подайте на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне