Незвичайний і цікавий варіант смаження риби в картопляному клярі. Рибне філе ріжеться на шматки і маринується в спеціях. Кляр готується з картопляної стружки, доповненої сметаною, яйцем і борошном. Картопляна суміш повністю огортає рибу, це дозволяє при смаженні зберегти всі соки всередині, роблячи рибу дуже соковитою і м’якою.
Інгредієнти:
Приготування:
Свіжоморожену рибу розморозити, краще не до кінця, так її буде зручніше обробити. Для рецепта підійде будь-яка риба з мінімальною кількістю кісток, наприклад, хек або минтай.
Дві рибні тушки розділіть на окремі філейні частини. Видаліть хребет і кістки, зніміть шкірку. Філе наріжте невеликими порційними шматочками, складіть в глибоку ємність, присипте сіллю і меленим перцем, перемішайте.
Рибу відставте в сторону, в цей час підготуйте картопляне тісто. Картоплю очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці. Картопляну стружку відіжміть від соку, помістіть в глибоку ємність, додайте сметану, вбийте яйце, перемішайте.
Всипте необхідну кількість борошна, сіль за смаком, перемішайте, одержуючи не дуже густе тісто.
Кожен шматок риби запаніруйте в борошні з усіх боків.
Сковороду розігрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть 0,5-1 ст.л. тіста, формуючи кілька плоских коржів.
Зверху на кожен коржик викладіть по одному шматочку риби.
На рибу вилийте невелику кількість тіста, повністю покриваючи шматочки.
Смажте вироби на невеликому вогні по 5 хвилин з кожного боку, щоб риба всередині повністю приготувалася. Сковороду прикрийте кришкою.
Готову страву подайте на стіл в теплому вигляді, можна доповнити його будь-яким соусом.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…