Чудова гаряча закуска з пекінської капусти! Коли вперше спробувала – відразу зрозуміла, що готуватиму часто – дуже смачно виходить!
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 1 качан
- борошно – 120-130 г
- яйця – 3 шт
- молоко – 250 мл
- масло вершкове – 30 г
- сіль -1 ч.л. або за смаком
- зелень, спеції – якщо хочете
Приготування:
Качан пекінської капусти розбираємо на листя, кладемо в миску і заливаємо окропом на пів хвилини приблизно. Так вона стане м’якшою.
Тепер приготуємо кляр:
Але спершу хочу сказати про посуд для кляру. Вибираєте широкий, щоб було зручно макати туди капустяний лист, адже він не маленький.
А тепер сам кляр: змішуємо борошно, сіль та яйця розмішуємо. А потім вливаємо молоко та розтоплене вершкове масло. За бажанням у кляр можна додати зелені та спецій: наприклад, паприку, сушений часник чи трави – кому що подобається.
А тепер смажимо:
Капустяний лист макаємо в кляр і обсмажуємо з двох боків до золотистості. Смажиться дуже швидко – буквально кілька хвилин і всі листи обсмажте.
Далі згортаємо їх у трубочку і подаємо у гарячому вигляді з будь-яким соусом.
Смачного!