Сьогодні я поділюся простим рецептом з баклажанів в духовці, обсмажувати їх ми не будемо. Блюдо вийде ситне, смачне і дуже соковите! Вдале поєднання м’яса, овочів і сиру. Спробуйте обов’язково!
(Форма: 22 Х 30 см, висота 5 см)
Продукти:
Томатний соус:
Приготування:
1. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см. Кільця натираємо сіллю, укладаємо в ємність, накриваємо тарілкою і відставляємо на 30 хвилин.
2. М’ясо і цибулю перекручуємо в фарш, додаємо сіль, паприку і добре перемішуємо.
3. Фарш обсмажуємо на середньому вогні в невеликій кількості рослинної олії. Додамо 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 5-10 хвилин. Після цього додаємо томатну пасту, всипаємо сушений часник, перемішуємо і начинка готова.
4. Частина помідор (у мене 3 штуки) натираємо на великій тертці, а пару зубчиків часнику на дрібній. В отриману масу додаємо трохи солі і чайну ложку цукру, гарненько перемішати і соус готовий.
5. Перед тим, як баклажани укладати в форму, злегка змазати її рослинною олією. Першим шаром розкладаємо баклажани і обов’язково змащуємо їх рослинною олією (зручніше це робити за допомогою пензлика).
6. Наступним шаром викладаємо половину фаршу, потім знову баклажани і знову фарш. Ущільнюємо і розрівнюємо.
7. Зверху розкладаємо помідори, нарізані тонкими кільцями.
8. Заливаємо все підготовленим томатним соусом і розрівнюємо ложкою. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
9. Минуло 50 хвилин, дістаємо форму і посипаємо зверху тертим сиром, відправляємо знову в духовку ще на 5 хвилин.
10. Наша запіканка готова, вона вийшла дуже соковитою і ароматною. Посипаємо зверху зеленню і подаємо до столу. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом!
Також читайте: ГОЛУБЦІ З КАБАЧКІВ
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…