Рецепти

Смакота з баклажанів з м’ясом. Просто і дуже смачно

Сьогодні я поділюся простим рецептом з баклажанів в духовці, обсмажувати їх ми не будемо. Блюдо вийде ситне, смачне і дуже соковите! Вдале поєднання м’яса, овочів і сиру. Спробуйте обов’язково!

Для приготування цієї простої і смачної запіканки нам знадобляться такі інгредієнти:

(Форма: 22 Х 30 см, висота 5 см)

Продукти:

  • баклажани – 600 г
  • м’ясо – 500 г (Будь-яке, на Ваш смак)
  • цибуля середнього розміру – 2 шт.
  • сіль в м’ясну начинку – 1 неповна ч.л
  • вода – 50 мл
  • сушений часник 1 ч.л
  • паприка – 0,5 ч.л
  • томатна паста – 2 ст.л
  • рослинна олія без запаху – 30 мл (змастити ним кожен шматочок баклажана з двох сторін)
  • сир 100 г
  • за бажанням зелень для подачі (зелена цибуля, кріп)

Томатний соус:

  • помідори великі – 400 г (не менше)
  • часник – 2 великих зубчики
  • сіль – 1/3 ч.л
  • цукор – 1 ч.л.

Приготування:

1. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см. Кільця натираємо сіллю, укладаємо в ємність, накриваємо тарілкою і відставляємо на 30 хвилин.

2. М’ясо і цибулю перекручуємо в фарш, додаємо сіль, паприку і добре перемішуємо.

3. Фарш обсмажуємо на середньому вогні в невеликій кількості рослинної олії. Додамо 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 5-10 хвилин. Після цього додаємо томатну пасту, всипаємо сушений часник, перемішуємо і начинка готова.

4. Частина помідор (у мене 3 штуки) натираємо на великій тертці, а пару зубчиків часнику на дрібній. В отриману масу додаємо трохи солі і чайну ложку цукру, гарненько перемішати і соус готовий.

5. Перед тим, як баклажани укладати в форму, злегка змазати її рослинною олією. Першим шаром розкладаємо баклажани і обов’язково змащуємо їх рослинною олією (зручніше це робити за допомогою пензлика).

6. Наступним шаром викладаємо половину фаршу, потім знову баклажани і знову фарш. Ущільнюємо і розрівнюємо.

7. Зверху розкладаємо помідори, нарізані тонкими кільцями.

8. Заливаємо все підготовленим томатним соусом і розрівнюємо ложкою. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

9. Минуло 50 хвилин, дістаємо форму і посипаємо зверху тертим сиром, відправляємо знову в духовку ще на 5 хвилин.

10. Наша запіканка готова, вона вийшла дуже соковитою і ароматною. Посипаємо зверху зеленню і подаємо до столу. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом!

Також читайте: ГОЛУБЦІ З КАБАЧКІВ

 

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…