Сьогодні я поділюся простим рецептом з баклажанів в духовці, обсмажувати їх ми не будемо. Блюдо вийде ситне, смачне і дуже соковите! Вдале поєднання м’яса, овочів і сиру. Спробуйте обов’язково!
Для приготування цієї простої і смачної запіканки нам знадобляться такі інгредієнти:
(Форма: 22 Х 30 см, висота 5 см)
Продукти:
- баклажани – 600 г
- м’ясо – 500 г (Будь-яке, на Ваш смак)
- цибуля середнього розміру – 2 шт.
- сіль в м’ясну начинку – 1 неповна ч.л
- вода – 50 мл
- сушений часник 1 ч.л
- паприка – 0,5 ч.л
- томатна паста – 2 ст.л
- рослинна олія без запаху – 30 мл (змастити ним кожен шматочок баклажана з двох сторін)
- сир 100 г
- за бажанням зелень для подачі (зелена цибуля, кріп)
Томатний соус:
- помідори великі – 400 г (не менше)
- часник – 2 великих зубчики
- сіль – 1/3 ч.л
- цукор – 1 ч.л.
Приготування:
1. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см. Кільця натираємо сіллю, укладаємо в ємність, накриваємо тарілкою і відставляємо на 30 хвилин.
2. М’ясо і цибулю перекручуємо в фарш, додаємо сіль, паприку і добре перемішуємо.
3. Фарш обсмажуємо на середньому вогні в невеликій кількості рослинної олії. Додамо 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 5-10 хвилин. Після цього додаємо томатну пасту, всипаємо сушений часник, перемішуємо і начинка готова.
4. Частина помідор (у мене 3 штуки) натираємо на великій тертці, а пару зубчиків часнику на дрібній. В отриману масу додаємо трохи солі і чайну ложку цукру, гарненько перемішати і соус готовий.
5. Перед тим, як баклажани укладати в форму, злегка змазати її рослинною олією. Першим шаром розкладаємо баклажани і обов’язково змащуємо їх рослинною олією (зручніше це робити за допомогою пензлика).
6. Наступним шаром викладаємо половину фаршу, потім знову баклажани і знову фарш. Ущільнюємо і розрівнюємо.
7. Зверху розкладаємо помідори, нарізані тонкими кільцями.
8. Заливаємо все підготовленим томатним соусом і розрівнюємо ложкою. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
9. Минуло 50 хвилин, дістаємо форму і посипаємо зверху тертим сиром, відправляємо знову в духовку ще на 5 хвилин.
10. Наша запіканка готова, вона вийшла дуже соковитою і ароматною. Посипаємо зверху зеленню і подаємо до столу. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом!
Також читайте: ГОЛУБЦІ З КАБАЧКІВ