Нове

Смакота із кабачка на сковороді – готую замість оладок, щоб довго не стояти біля плити

Цей кабачковий коржик за складом ідентичний улюбленим оладкам, але готувати його в рази простіше. Не треба постійно стояти біля плити і перевертати оладки. Перевернути коржик під час смаження доведеться лише один раз, решту часу можна займатися іншими справами. Якщо хочете, до тіста можна додати тертий сир, подрібнену зелень або навіть шматочки шинки. Вибирати вам!

Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 2 шт. (600 г)
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 7 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • рослинна олія
  • сіль за смаком

Приготування:

Кабачки миємо та відрізаємо кінці з двох сторін. Шкірку можна не очищати. Тремо кабачки на великій тертці, віджимаємо сік.

У миску до тертих кабачків розбиваємо яйця, а також додаємо подрібнений часник (пропускаємо через прес або тремо на дрібній тертці). Добре розмішуємо масу.

Частками додаємо борошно, розмішуємо.

Готове тісто солимо. За консистенцією кабачкове тісто буде, як на оладки.

Сковороду змащуємо олією. Викладаємо все тісто відразу, розрівнюємо ложкою. Сковорідку накриваємо кришкою і смажимо на вогні трохи нижче за середнє близько 10 хвилин.

Після цього коржик зверху «схопиться», а низ стане рум’яним.

Сковорідку накриваємо тарілкою більшого діаметру, перевертаємо так, щоб коржик опинився на тарілці, а потім відправляємо знову на сковороду, щоб обсмажити вже інший бік. Смажимо також 10 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

Смачного!

Нове

Популярне