Покажу, як легко і просто приготувати дуже соковиту та смачну шаурму з куркою. Це мій фірмовий рецепт. За таким принципом шаурму готую з різним м’ясом. Буде рецепт соковитої курки, смачного соусу та гостренької хрусткої моркви. Зверху шаурма хрумка, а всередині соковита. Це дуже смачна шаурма.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування беремо філе курячих стегон. Доповнюємо філе сіллю, сумішшю перців (1 ч. л.), гострою паприкою (½ ч. л.), сушеним часником (1 ч. л.), оцтом (1,5 ч. л.) та олією (1 ст. л.). Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо на столі маринуватися мінімум на 1 годину.
Моркву натираємо соломкою, солимо і тиснемо рукою, щоб морква стала трохи м’якою. Додаємо дрібно натерті зубчики часнику, гостру суміш перців (½ ч. л.), оцту (1 ч. л.) та олію (2 ч. л.).
Моркву добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо мінімум 1 годину.
Для соусу в миску викладаємо сметану та майонез. Додаємо сушений часник (1 ч. л.), суміш перців (½ ч. л.) та хмелі-сунелі (½ ч. л.).
Добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо 1 годину, щоб спеції розкрилися. Виходить чудовий часниковий соус. Всі ці заготовки можна зробити заздалегідь, тоді забираємо все в холодильник (наприклад, вранці зробили заготовки, а ввечері готуємо шаурму).
Мариноване філе викладаємо в гарячу олію (2-3 ст. л.) та обсмажуємо з 2 сторін на слабкому вогні 20 хвилин. Філе невелике, тому цього часу буде достатньо. Перекладаємо курку на паперові рушники і потім нарізаємо на невеликі шматочки.
Великі лаваші розрізаємо навпіл і починаємо збирати шаурму. Листя салату рвемо руками і викладаємо ¼ частину на лаваш (відступаємо від правого краю половинки).
На листя розміщуємо нарізане філе (¼ частина) і додаємо білий соус (¼ частина).
Потім додаємо гостру моркву (¼ частина).
Викладаємо скибочки помідорів (¼ частина), поливаємо кетчупом (¼ частина) і додаємо нарізаний соломкою огірок (¼ частина). Овочі, кетчуп та білий соус дають соковитість.
Закриваємо начинку лавашем (до себе та від себе).
Закручуємо в лаваш начинку, починаючи з правого краю. Готову шаурму перекладаємо на лист і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах близько 10 хвилин.
Як тільки лаваш стане хрустким, виймаємо шаурму з духовки і відразу подаємо на стіл.
Хрумкий лаваш, хрумка морква, соковиті курка та овочі, часниковий соус – це неймовірно смачно. Шаурма виходить в міру гострою та дуже ароматною.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…