Покажу, як легко і просто приготувати дуже соковиту та смачну шаурму з куркою. Це мій фірмовий рецепт. За таким принципом шаурму готую з різним м’ясом. Буде рецепт соковитої курки, смачного соусу та гостренької хрусткої моркви. Зверху шаурма хрумка, а всередині соковита. Це дуже смачна шаурма.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування беремо філе курячих стегон. Доповнюємо філе сіллю, сумішшю перців (1 ч. л.), гострою паприкою (½ ч. л.), сушеним часником (1 ч. л.), оцтом (1,5 ч. л.) та олією (1 ст. л.). Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо на столі маринуватися мінімум на 1 годину.
Моркву натираємо соломкою, солимо і тиснемо рукою, щоб морква стала трохи м’якою. Додаємо дрібно натерті зубчики часнику, гостру суміш перців (½ ч. л.), оцту (1 ч. л.) та олію (2 ч. л.).
Моркву добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо мінімум 1 годину.
Для соусу в миску викладаємо сметану та майонез. Додаємо сушений часник (1 ч. л.), суміш перців (½ ч. л.) та хмелі-сунелі (½ ч. л.).
Добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо 1 годину, щоб спеції розкрилися. Виходить чудовий часниковий соус. Всі ці заготовки можна зробити заздалегідь, тоді забираємо все в холодильник (наприклад, вранці зробили заготовки, а ввечері готуємо шаурму).
Мариноване філе викладаємо в гарячу олію (2-3 ст. л.) та обсмажуємо з 2 сторін на слабкому вогні 20 хвилин. Філе невелике, тому цього часу буде достатньо. Перекладаємо курку на паперові рушники і потім нарізаємо на невеликі шматочки.
Великі лаваші розрізаємо навпіл і починаємо збирати шаурму. Листя салату рвемо руками і викладаємо ¼ частину на лаваш (відступаємо від правого краю половинки).
На листя розміщуємо нарізане філе (¼ частина) і додаємо білий соус (¼ частина).
Потім додаємо гостру моркву (¼ частина).
Викладаємо скибочки помідорів (¼ частина), поливаємо кетчупом (¼ частина) і додаємо нарізаний соломкою огірок (¼ частина). Овочі, кетчуп та білий соус дають соковитість.
Закриваємо начинку лавашем (до себе та від себе).
Закручуємо в лаваш начинку, починаючи з правого краю. Готову шаурму перекладаємо на лист і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах близько 10 хвилин.
Як тільки лаваш стане хрустким, виймаємо шаурму з духовки і відразу подаємо на стіл.
Хрумкий лаваш, хрумка морква, соковиті курка та овочі, часниковий соус – це неймовірно смачно. Шаурма виходить в міру гострою та дуже ароматною.
Смачного!!!
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…