Нове

Смак, що дарує щастя: соковита та смачна домашня шаурму з куркою

Покажу, як легко і просто приготувати дуже соковиту та смачну шаурму з куркою. Це мій фірмовий рецепт. За таким принципом шаурму готую з різним м’ясом. Буде рецепт соковитої курки, смачного соусу та гостренької хрусткої моркви. Зверху шаурма хрумка, а всередині соковита. Це дуже смачна шаурма.

Інгредієнти:

  • 600 г філе курячих стегон
  • 200 г помідорів
  • 150 г моркви
  • 100 г свіжого огірка
  • 100 г листя салату
  • 100 г сметани
  • 100 г майонезу
  • 70 г кетчупу
  • 2 лаваші
  • 2 зубчики часнику
  • 2,5 ч. л. оцту (9%)
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком спеції
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування беремо філе курячих стегон. Доповнюємо філе сіллю, сумішшю перців (1 ч. л.), гострою паприкою (½ ч. л.), сушеним часником (1 ч. л.), оцтом (1,5 ч. л.) та олією (1 ст. л.). Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо на столі маринуватися мінімум на 1 годину.

Моркву натираємо соломкою, солимо і тиснемо рукою, щоб морква стала трохи м’якою. Додаємо дрібно натерті зубчики часнику, гостру суміш перців (½ ч. л.), оцту (1 ч. л.) та олію (2 ч. л.).

Моркву добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо мінімум 1 годину.

Для соусу в миску викладаємо сметану та майонез. Додаємо сушений часник (1 ч. л.), суміш перців (½ ч. л.) та хмелі-сунелі (½ ч. л.).

Добре перемішуємо, накриваємо та залишаємо 1 годину, щоб спеції розкрилися. Виходить чудовий часниковий соус. Всі ці заготовки можна зробити заздалегідь, тоді забираємо все в холодильник (наприклад, вранці зробили заготовки, а ввечері готуємо шаурму).

Мариноване філе викладаємо в гарячу олію (2-3 ст. л.) та обсмажуємо з 2 сторін на слабкому вогні 20 хвилин. Філе невелике, тому цього часу буде достатньо. Перекладаємо курку на паперові рушники і потім нарізаємо на невеликі шматочки.

Великі лаваші розрізаємо навпіл і починаємо збирати шаурму. Листя салату рвемо руками і викладаємо ¼ частину на лаваш (відступаємо від правого краю половинки).

На листя розміщуємо нарізане філе (¼ частина) і додаємо білий соус (¼ частина).

Потім додаємо гостру моркву (¼ частина).

Викладаємо скибочки помідорів (¼ частина), поливаємо кетчупом (¼ частина) і додаємо нарізаний соломкою огірок (¼ частина). Овочі, кетчуп та білий соус дають соковитість.

Закриваємо начинку лавашем (до себе та від себе).

Закручуємо в лаваш начинку, починаючи з правого краю. Готову шаурму перекладаємо на лист і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах близько 10 хвилин.

Як тільки лаваш стане хрустким, виймаємо шаурму з духовки і відразу подаємо на стіл.

Хрумкий лаваш, хрумка морква, соковиті курка та овочі, часниковий соус – це неймовірно смачно. Шаурма виходить в міру гострою та дуже ароматною.

Смачного!!!

Нове

Популярне