Простий яблучний пиріг, який легко приготує будь-хто. Пироги бувають із начинками, а торти із кремом. У цьому пирозі є начинка і крем. Торт-пиріг без олії і тому дуже легкий. Яблука та заварний крем роблять його неймовірно соковитим та вершковим. Цей пиріг сподобається тим, хто не любить випічку з яблуками.
Інгредієнти:
для крему:
- 1 яйце
- 50 г цукру
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 250 мл молока
- ванілін
для тіста:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 мл молока
- 200 г борошна
- 10 г розпушувача
- ванілін
- 2 яблука
- за бажанням: цукрова пудра
Приготування:
Готуємо крем. У каструлю з товстим дном розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль, ванілін. Добре перемішуємо.
Додаємо молоко, перемішуємо та варимо на помірному вогні, постійно помішуючи до загусання. Після появи перших бульбашок, варимо 30 сек. і прибираємо з плити.
Поки крем остигає, яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік та перемішуємо.
Готуємо тісто: у чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін. Збиваємо міксером, додаємо молоко і знову збиваємо.
Борошно перемішуємо з розпушувачем та додаємо в тісто.
Добре перемішуємо. Додаємо в тісто яблука. Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом.
Заварний крем викладаємо в кондитерський мішок і викладаємо на пиріг по спіралі.
Випікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин. Прикрашаємо цукровою пудрою.
Смачного!