Цей приголомшливий торт із вишнею родом із Франції. Він підкорить вас із першого шматочка. У ньому чудово поєднується хрустка пісочна основа та багато вишневої начинки. Торт виходить дуже смачним та ароматним!
Інгредієнти:
Тісто
- борошно – 250 г
- масло вершкове – 100 г
- яйце – 1 шт.
- сметана – 1 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- розпушувач для тіста – 1/2 ч. л.
- сіль – 1 щіпка
Начинка:
- вишня – 500 г
- цукор – 100-150 г
- вода – 70 мл
- кориця – 1/2 ч. л.
- крохмаль – 4 ст. л.
Приготування:
Замішуємо тісто. У миску насипаємо 250 г борошна, додаємо 2 ст. л. цукру, пів чайної ложки розпушувача для тіста та дрібку солі. Усі сухі інгредієнти перемішуємо ложкою.
Сюди ж додаємо 100 г холодного вершкового масла. Все перетираємо в крихту, я це роблю за допомогою міксера, але можна перетерти руками.
У крихту, що вийшла, додаємо 1 жовток і 50 г сметани будь-якої жирності або кефіру.
Вимішуємо тісто. Як тільки всі інгредієнти змішаються і тісто стане гладким, припиняємо вимішувати тісто.
Збираємо його в грудку, загортаємо в пакет і кладемо охолоджуватися в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розкачуємо в коло, за розміром трохи більшої форми для випічки.
Дно форми застеляємо пергаментним папером. Кладемо в неї тісто за допомогою силіконового килимка.
Тісто притискаємо до країв форми, формуючи бортик з тіста висотою приблизно 3 см. Діаметр моєї форми 20 см. Якщо використовувати форму більшого діаметру, тоді бортики робіть нижче.
Тісто проколюємо вилкою, а борти для краси трохи притискаємо вилкою.
Форму з тістом ставимо остигати в холодильник на 20 хвилин.
Через 20 хвилин тісто накриваємо фольгою і ставимо у вже розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо 15 хвилин.
Поки запікається основа для торта, приготуємо начинку. Беремо пів кілограма свіжої вишні та видаляємо кісточки.
Підготовлену вишню перекладаємо в сотейник, додаємо 100 – 150 г цукру, пів ч. л. кориці, 4 ст. л. крохмалю та 70 мл води.
Сотейник ставимо на плиту та варимо на середньому вогні постійно перемішуючи. Як тільки суміш почне закипати і загусне знімаємо її з вогню.
Основа вже запеклася, перекладаємо в неї щойно приготовлену начинку та акуратно її розподіляємо.
Торт із начинкою знову ставимо в духовку. Випікаємо ще приблизно 20-25 хвилин.
Спечений торт повністю охолоджуємо та виймаємо з форми.
Торт з вишнею вийшов надзвичайно смачний. У ньому ідеально поєднується розсипчасте пісочне тісто і багато смачної кисло-солодкої вишневої начинки. Готується такий торт не швидко, але він цього вартий.
Смачного!