Бувають такі випадки, коли духовки поруч немає, тортик спекти дуже хочеться, не біда, зробимо його за допомогою звичайної сковороди.
Для приготування коржів нам знадобиться:
- борошно – 600 г
- згущене молоко – 1 банка
- яйце – 1 шт.
- сода гашена або розпушувач – 1 ч. л.
У досить глибокий посуд виливаємо згущене молоко, додаємо туди яйце, перемішуємо, просіюємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто.
Коржі випікаємо на сковороді, остуджуємо і обрізаємо нерівні краї, не викидайте обрізки, піде на підсипку.
Для приготування крему беремо такі інгредієнти:
- молоко – 750 мл
- масло вершкове – 200 г
- цукор – 300 г
- яйце – 2 шт.
- борошно – 5 ст. л.
- ванільний цукор – 12 г
- горіхи – 0,5 склянки можна арахіс
У каструлю виливаємо молоко, додаємо яйце, цукор і борошно, добре перемішуємо і ставимо варитися до загусання, періодично помішуючи, це приблизно 5 хвилин. Туди додаємо олію та збиваємо міксером.
На плоский посуд викладаємо коржики, змащуємо кремом, зверху ще крж, так збираємо весь тортик. Зверху рясно змащуємо кремом і посипаємо меленими горіхами. Ставимо в холодильник щонайменше на 12 годин.
Смачного!