Рецепти

Смачний торт “Три молока” від якого важко відмовитись

Ніжний, соковитий торт «Три молока» готується настільки просто, що я впевнена, з ним впорається будь-яка господиня. Бісквіт не розрізається навпіл, промащується кремом торт тільки зверху, але при всій своїй простоті десерт впевнено конкурує з трудомісткими глазурованими виробами.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 200 гр.;
  • борошно – 200 гр.;
  • розпушувач – 8 гр.;
  • вода (окріп) – 3 ст.л.;
  • рослинна олія (без запаху) – 3 ст.л.;
  • сіль — щіпка.

Просочення:

  • молоко – 200 мл.;
  • вершки (20%) – 200 мл.;
  • згущене молоко – 200 гр.;

Крем:

  • маскарпоне – 250 гр.;
  • цукрова пудра – 50 гр.;
  • вершки (33%) – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Отже, спершу нам потрібно збити яйця з цукром. Для цього 4 яйця, дрібку солі та стакан цукру (стакан на 200 гр.) поміщаємо в чашу міксера і збиваємо на високій швидкості до утворення дуже пишною і щільної піни.
  2. Чим краще ви сколотите яйця, тим пишнішим та вищим вийде бісквіт.
  3. Далі зменшуємо швидкість міксера і починаємо частинами всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто має вийти однорідним, без борошняних грудочок.
  4. Міксер поки вимикаємо. Беремо 3 ст.л. рослинної олії без запаху і 3 ст.л. окропу. З’єднуємо їх, добре перемішуємо і вливаємо в тісто. Включаємо міксер і на слабких оборотах просто все з’єднуємо до однорідності. Ось і все, тісто готове. За консистенцією воно виходить, як густа сметана.
  5. Випікати бісквіт ми будемо в формі на 24 см. Дно форми застилає папером для випічки. Замикаємо краї форми та обрізаємо зайвий папір.
  6. Дно і боки форми змащувати не потрібно, відразу переливаємо все тісто в форму.
    Трохи її потрясемо, щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні та відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  7. Ну, а поки приготуємо просочення для бісквіта. Вона складається з трьох інгредієнтів — молока, вершків і згущеного молока. Переливаємо молоко і вершки в місткість більшого розміру, додаємо згущене молоко і все добре перемішуємо за допомогою віночка.
  8. Тим чином минуло пів години. Подивіться, як добре піднявся бісквіт. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою — на виході вона повинна бути чистою і сухою.
  9. Дістаємо бісквіт з духовки та даємо йому постояти 5 хвилин. Потім робимо в ньому безліч проколів. Я буду використовувати пристосування для нарізки цибулі, оскільки з ним це робиться набагато швидше. Але можна використовувати дерев’яну шпажку або зубочистку.
  10. Далі теплий бісквіт з безліччю дрібних дірочок заливаємо молочною сумішшю.
  11. На перший погляд, може здатися, що її дуже багато, але це не так. Всі три молока повністю вберуться в бісквіт і додадуть йому соковитість, вологість і неповторний смак.
    У такому вигляді залишаємо бісквіт на столі на кілька годин. У мене він просочувався 2 години.
  12. Потім тонким ножем відокремлюємо бісквіт від стінок форми, знімаємо бічну панель, акуратно перевертаємо його на руку, знімаємо папір для випічки та кладемо на блюдо сервування. В принципі, бісквіт «Три молока» повністю готовий, його можна присипати зверху цукровою пудрою і подавати до столу, але я вирішила прикрасити його кремом і таким чином, зробити з нього смачний торт.
  13. Для самого простого крему нам потрібен вершковий сир маскарпоне, цукрова пудра і жирні вершки.
  14. У чашу міксера кладемо холодний сир маскарпоне, всипаємо до нього цукрову пудру і за допомогою насадки вінчика з’єднуємо в однорідну масу. Швидкість міксера зменшуємо до середньої, і тонкою цівкою вливаємо вершки (33% відсотків жирності). Як тільки ви побачите, що вершки почали збиватися, тоді збільшуємо швидкість і доводимо крем до пишної, гладкої консистенції.
  15. Торт прикрашати будемо кремом за допомогою рифленої насадки та кондитерського мішка. Перекладаємо крем в мішок та намагаємося заповнити кремом весь порожній простір. За бажанням зверху торт присипаємо какао або кондитерськими посипками.
  16. Перед подачею торт бажано охолодити, тому відправляємо його в холодильник години на дві.

Також читайте: БУЛОЧКИ З ГРУШЕЮ: СМАК, АРОМАТ І ЛЕГКІСТЬ БУЛОЧОК НІКОГО НЕ ЗАЛИШИТЬ БАЙДУЖИМ

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…