Готувати його одне задоволення – жодної духовки не потрібно. Просто замішуємо тісто, випікаємо коржі на сковороді та збираємо смачний десерт! Торт виходить досить великим і ситним.
Інгредієнти:
- сметана – 200 г
- цукор – 180 г
- ванільний цукор – 1 ст.л.
- олія – 3 ст.л.
- сода – 1 ч.л.
- оцет – 1 ст.л.
- борошно – 380 г
- сир – 500 г
- згущене молоко – 200 г (або до смаку)
- печиво та шоколад – для прикраси
Приготування:
У сметану додаємо цукор та ванільний цукор, перемішуємо міксером до однорідної маси. Потім соду гасимо оцтом, перемішуємо і додаємо до сметани. Збиваємо міксером. Наступний інгредієнт – олія. Його також додаємо до сметани та перемішуємо. Тепер порційно додаємо борошно та замішуємо м’яке та еластичне тісто.
Тісто виходить дуже м’яким та податливим. Головне – не забивайте його борошном! Готове тісто розгортаємо в джгут і ділимо на порційні шматочки. У мене вийшло 6 штук.
Беремо шматочок, розгортаємо його в тонкий пласт і за допомогою тарілки вирізаємо рівне коло. Обрізки країв не викидаємо, а скачуємо їх в один шматочок і повторно розкочуємо, вирізаємо заготовку для коржа.
Заготовку розколюємо вилкою по всій площі та випікаємо на сухій сковороді з двох боків до готовності. Залишаємо коржі до повного остигання, а поки що приготуємо крем.
Для крему нам знадобиться сир. Його збиваємо за допомогою міксера до однорідної консистенції. Потім порційно додаємо згущене молоко, постійно збиваючи міксером. Крем виходить досить щільним та дуже смачним.
Охолоджені коржі промазуємо кремом і збираємо в торт. На один корж йде приблизно одна столова ложка із гіркою крему.
Для прикраси я використала крихту з печива та тертий молочний шоколад. Готовий торт прибираємо в холодильник хоч би на пару годин. Але краще лишити його там на ніч.
Перед подачею потрібно дати торту постояти при кімнатній температурі близько 30 хвилин. Так він буде смачнішим.
Смачного!