Простий апельсиновий пиріг – це чудовий спосіб зробити ваші вечері або вечерю вдома ще смачнішими та ароматнішими. З цим рецептом ви зможете легко і швидко приготувати вишукану випічку, яка точно запам’ятається вашим близьким.
Інгредієнти:
- Апельсин – 1 шт
- Вершкове масло – 160 г + для змащування
- Яйце – 3 шт
- Цукор – 160 г
- Борошно – 160 г + для присипки
- Розпушувач – 1 ч. л
- Пудра цукрова – до свого смаку
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. Прямокутну форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Розтопіть і охолодіть вершкове масло. Натріть цедру апельсина і вичавіть з нього сік. Збийте міксером яйця і цукор у повітряну світлу масу. Лопаткою вмішайте борошно і розпушувач. Додайте масло, сік і цедру. Перелийте тісто в форму і випікайте 40–45 хвилин. Перед подачею присипте цукровою пудрою.