Цей чудовий рецепт виручить багатьох господарок у різних ситуаціях, коли на приготування немає багато часу. Та й продукти тут потрібні найпростіші.
Отже, для замісу тіста в глибоку миску просіюємо 400 г борошна, додаємо чайну ложку без гірки солі, стільки ж цукру, 250 мл води або молока, і м’яке вершкове масло – 50 грамів. Вимішуємо тісто. Звичайно, за бажання можна взяти готове магазинне листкове тісто.
Готове тісто розділяємо на 8 рівних шматочків, скачуючи кожен у кулю. Даємо тісту трохи відлежати під плівкою.
На розігрітій сковороді швидко обсмажуємо м’ясний фарш (будь-який) – 300 – 400 грамів, додавши до нього подрібнений зубчик часнику та 2 цибулини – нарізаємо дуже дрібно. Додаємо до фаршу сіль за смаком, трохи меленого перцю та спеції для м’яса. Одночасно з цим відварюємо до готовності 4 великі бульби картоплі. Готову картоплю розминаємо в пюре, додавши трохи вершкового масла та солі.
Деко з високими бортиками або форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Розкочуємо кожну заготівлю тіста у тонкий пласт. Укладаємо шари тіста в лист, змащуючи кожен з них м’яким вершковим маслом, і прошаровуючи начинкою. Шари начинки можна укладати по черзі – картопля і фарш, а можна змішати 2 начинки разом і просто прошарувати отриманою масою пласти тіста.
Звісно, можна приготувати й іншу начинку. Наприклад, можна взяти відварену курятину, нарізану дрібними шматочками та обсмажені гриби з цибулею. А до фаршу можна додати не лише відварену картоплю, а й тушковану капусту.
Останнім шаром укладаємо аркуш тіста. Розрізаємо заготовку пирога на частини – так він краще пропікатиметься і надалі не доведеться робити нарізку.
Ставимо деко в духовку на 30 – 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!