Суп-пюре з капусти романеско — це легка, ароматна і поживна страва, що ідеально підходить для тих, хто цінує здорове харчування. Капуста романеско зберігає всі корисні властивості, а ніжна текстура супу робить його особливо смачним. Ідеально підходить для подачі в холодну пору року, коли хочеться чогось теплого і ситного.
Інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Часник — 1 зубчик
- Петрушка свіжа — ½ пучка
- Капуста романеско — 1 качан
- Картопля велика — 1 шт
- Оливкова олія — 2 ст. л. + для подачі
- Овочевий бульйон — 1 л
- Сіль — до свого смаку
- Мелений чорний перець — до свого смаку
- Лимон — ½ шт
Приготування:
Подрібніть цибулю, часник і петрушку. Капусту романеско та очищену картоплю наріжте великими шматками. Розігрійте олію в каструлі з товстим дном. Обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину, поки не відчуєте аромат. Покладіть у каструлю картоплю, капусту романеско та залийте все овочевим бульйоном. Після закипання зменшуємо вогонь і варіть 20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Додайте петрушку та, за бажанням, трохи шавлія. За допомогою блендера перетворіть овочі на пюре до однорідної консистенції. Додайте сіль, перець і сік лимона. Знову доведіть суп до кипіння, потім подавайте гарячим. За бажанням збризніть оливковою олією та прикрасьте свіжою зеленню або капустою.