Смачний омлет з помідорами та базиліком – ідеальний вибір для сніданку або обіду. Цей рецепт не тільки простий у приготуванні, але й додасть вашому столу аромату та смаку свіжих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Базилік – 4–5 листків
- Оливкова олія – для смаження
- Масло вершкове – 1 ст. л
- Яйця – 6 шт
- Сметана – 2 ст. л
- Чорний перець, сіль – на смак
Приготування:
Видаліть шкірку з помідорів. Потім розріжте їх, видаліть сік та насіння. Краще робити це чайною ложкою. Наріжте м’якуш помідорів середніми шматочками. Дрібно наріжте очищену цибулю та базилік. Розігрійте на сковорідці 2 ст. л оливкової олії в сумі з вершковим. Покладіть лук та смажте на середньому вогні 5–7 хв. Додайте помідори та базилік. Посоліть і поперчіть. Коли зайвий сік випариться, зніміть сковорідку з вогню. Збийте яйця, додайте вміст сковорідки. Розігрійте на сильному вогні суміш 1 ст. л оливкової олії з вершковим. Вилийте на сковорідку яєчно-помідорну суміш. На сильному вогні готуйте 5 хв.