Рецепти

Смачний шоколадний торт без випікання в мікрохвильовці

Торт за 15 хвилин разом з випічкою, ще один не складний рецепт Вам в скарбничку.

Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом швидкого шоколадного медового тортика. Раджу його приготувати всім! Виходить дуже смачний і ніжний тортик, що тане в роті.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Вершки 10 ст.л.
  • Мед 2ст. л.
  • Цукор 6 ст. л.
  • Какао 4 ст. л.
  • Борошно 8 ст. л.
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Сода -1 / 2ч. л. (Погасити)

Для крему:

  • Сметана 500 г
  • Цукрова пудра 3-5 ст. л.

Спосіб приготування

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо трохи солі, 6 ст.л. цукру, збиваємо все міксером, можна збити звичайним віночком. Тепер додаємо 2 ст.л. меду, вливаємо 10 ст.л. вершків, можна замінити на молоко, якщо немає вершків. Додаємо 4 ст.л. рослинної олії.

Відміряємо 4 ст.л. какао порошку, додамо до нього 8 ст.л. борошна без гірки і перемішуємо. Додаємо в тісто, перемішуємо. Тепер додаємо половину ч.л. соди, погасимо її лимонним соком і перемішуємо. Тісто виходить не густе, але і не рідке.

Беремо форму, найкраще брати силіконову. У мене діаметр форми 22 см. Змащуємо маслом, переливаємо тісто, розрівнюємо. Випікати будемо в мікрохвильовій печі Встановлюємо потужність 800 ват, час 7 хвилин.

Після закінчення часу важливо не відкривати мікрохвильову піч хоча б хвилини 2-3. Готовність обов’язково перевірте дерев’яною шпажкою.

Витягуємо з форми, дамо трохи охолонути, остигає він швидко. Поки він остигає приготуємо крем. Підійде будь-який Ваш улюблений, у мене сьогодні з сільської сметани.

Кладу 500 грам сметани, додаю 3 ст.л. цукрової пудри і збиваю до потрібної густоти. Якщо будите брати магазинну сметану, то беріть жирністю не менше ніж 20% і не збивайте її міксером, інакше вона стане рідкою, а просто перемішайте її віночком або ложкою.

Тепер корж розрізаємо на 3 або 4 коржі. Залежно, яка у Вас була форма. Я спочатку роблю надрізи ножем, потім розрізаю звичайною ниткою.

Змащуємо коржі з двох сторін кремом і укладаємо один на одного. Промащуємо боки і верх торта. Прикрашаємо за бажанням. Я трохи зрізала верх бісквіта і перетворила його в крихту за допомогою блендера. І посипаю крихтою тортик. Дамо тортику трохи просочитися, хоча якщо не терпиться, можна вже відразу приступати до дегустації. Він уже м’який і смачний.

Смачного!

Також читайте: СИРНА ШАРЛОТКА З ЯБЛУКАМИ!

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…