Рецепти

Смачний шоколадний торт без випікання в мікрохвильовці

Торт за 15 хвилин разом з випічкою, ще один не складний рецепт Вам в скарбничку.

Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом швидкого шоколадного медового тортика. Раджу його приготувати всім! Виходить дуже смачний і ніжний тортик, що тане в роті.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Вершки 10 ст.л.
  • Мед 2ст. л.
  • Цукор 6 ст. л.
  • Какао 4 ст. л.
  • Борошно 8 ст. л.
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Сода -1 / 2ч. л. (Погасити)

Для крему:

  • Сметана 500 г
  • Цукрова пудра 3-5 ст. л.

Спосіб приготування

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо трохи солі, 6 ст.л. цукру, збиваємо все міксером, можна збити звичайним віночком. Тепер додаємо 2 ст.л. меду, вливаємо 10 ст.л. вершків, можна замінити на молоко, якщо немає вершків. Додаємо 4 ст.л. рослинної олії.

Відміряємо 4 ст.л. какао порошку, додамо до нього 8 ст.л. борошна без гірки і перемішуємо. Додаємо в тісто, перемішуємо. Тепер додаємо половину ч.л. соди, погасимо її лимонним соком і перемішуємо. Тісто виходить не густе, але і не рідке.

Беремо форму, найкраще брати силіконову. У мене діаметр форми 22 см. Змащуємо маслом, переливаємо тісто, розрівнюємо. Випікати будемо в мікрохвильовій печі Встановлюємо потужність 800 ват, час 7 хвилин.

Після закінчення часу важливо не відкривати мікрохвильову піч хоча б хвилини 2-3. Готовність обов’язково перевірте дерев’яною шпажкою.

Витягуємо з форми, дамо трохи охолонути, остигає він швидко. Поки він остигає приготуємо крем. Підійде будь-який Ваш улюблений, у мене сьогодні з сільської сметани.

Кладу 500 грам сметани, додаю 3 ст.л. цукрової пудри і збиваю до потрібної густоти. Якщо будите брати магазинну сметану, то беріть жирністю не менше ніж 20% і не збивайте її міксером, інакше вона стане рідкою, а просто перемішайте її віночком або ложкою.

Тепер корж розрізаємо на 3 або 4 коржі. Залежно, яка у Вас була форма. Я спочатку роблю надрізи ножем, потім розрізаю звичайною ниткою.

Змащуємо коржі з двох сторін кремом і укладаємо один на одного. Промащуємо боки і верх торта. Прикрашаємо за бажанням. Я трохи зрізала верх бісквіта і перетворила його в крихту за допомогою блендера. І посипаю крихтою тортик. Дамо тортику трохи просочитися, хоча якщо не терпиться, можна вже відразу приступати до дегустації. Він уже м’який і смачний.

Смачного!

Також читайте: СИРНА ШАРЛОТКА З ЯБЛУКАМИ!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…