Шоколадний торт з бананом можна приготувати всього за 20 хвилин! Він виходить ніжним, смачним, а найголовніше його можна відразу подавати на стіл. Готується такий тортик без духовки і без міксера. Спробувавши раз, ваша сім’я буде просити його робити постійно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
тісто:
- яйця – 2 шт.
- молоко – 6 ст.л
- цукор – 6 ст.л
- борошно – 5 ст.л (з гіркою)
- какао 1 ст.л (з гіркою)
- сіль – 1/4 ч.л
- сода – 1/2 ч.л (гашена оцтом)
- рослинна олія – 2 ст.л
крем:
- сметана (20%) – 500 мл
- цукрова пудра – 3 ст.л
начинка:
прикраса:
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Для приготування бісквіта в миску вбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо вінчиком. До щільної білої піни збивати не потрібно.
- Потім кладемо 6 ст. л цукру і вливаємо 6 ст. л молока. Все добре перемішуємо в однорідну консистенцію.
- Далі на миску ставимо сито і кладемо в нього 5 ст.л борошна (з гіркою) і 1 ст.л какао – теж з гіркою. І просіюємо сухі інгредієнти в тісто. За допомогою віночка з’єднуємо їх з яєчною масою.
- Тепер пів чайної ложки соди гасимо оцтом і вливаємо в тісто. Перемішуємо. В самому кінці вливаємо в тісто 2 ст.л. рослинної олії без запаху, знову перемішуємо і шоколадне тісто для бісквіта готове.
- Для цього рецепта я раджу використовувати силіконову форму, оскільки випікати бісквіт ми будемо в мікрохвильовці. Розмір форми 20 см.
- Тісто переливаємо в форму і ставимо в мікрохвильовку. Випікаємо при потужності 800 ват рівно 5 хвилин. Але коли мікрохвильовка відключиться ми її не відкриваємо, а залишаємо в закритому стані ще на 10 хвилин. Таким чином бісквіт точно не осяде. А тим часом 1 банан очищаємо і нарізаємо кружечками.
- Бісквіт готовий. Подивіться, як добре він піднявся. Дістаємо його з силіконової форми і даємо повністю охолонути. Остигає він дуже швидко, за цей час ми приготуємо крем і почнемо збирати торт.
- Крем у нас буде сметанний. Сметану раджу брати жирністю від 20-ти відсотків. У неї додаємо 3 ст.л цукрової пудри і віночком все добре перемішуємо.
- Бісквіт розрізаємо навпіл. У нас виходить 2 коржі. Верх бісквіта я трохи підрізаю, щоб торт був рівніший.
- Починаємо збирати торт. На тарілку кладемо перший корж і рясно промазуємо його кремом. Потім викладаємо шматочки банана. На банан наносимо трохи крему і кладемо другий бісквіт.
- Верх і боки торта обмазуємо кремом. Надлишки прибираємо, щоб була гарна і акуратна подача. Прикрашаємо торт за бажанням. Я обсипаю його тертим шоколадом.
- Шоколад необхідно заздалегідь покласти в морозилку на кілька хвилин, щоб він не танув в руках.
Торт можна подавати на стіл відразу, а можна трохи охолодити.
Також читайте: РЕЦЕПТ ПИРОГА З ЯГОДАМИ. СМЕТАННИК – НЕЗАБУТНІЙ СМАК ДИТИНСТВА