Сьогодні поділюся з Вами одним з улюблених рецептів. Шоколадно-апельсиновий пиріг – гарний, незвичайний та дуже смачний, а готується швидко та легко.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Апельсиновий сік – 400 г
- Цукор – 300 г
- Рослинна олія – 250 г
- Цедра 1 апельсину
- Сода – 1 чайна ложка
- Розпушувач – 2 чайні ложки
- Ванілін – 2 грами
- Шоколадна крихта – 100 г
Глазур
- Вода – 350 г
- Какао – 50 г
- Цукор – 130 г
- Кукурудзяний крохмаль – 30 г
- Рослинна олія – 10 г
- Ванілін – 1 грам
Приготування:
У тарілку виливаємо апельсиновий сік та олію. Висипаємо терту цедру апельсина, соду і ретельно розмішуємо вінчиком. Висипаємо цукор та розмішуємо.
Висипаємо ванілін, розпушувач, просіюємо борошно та розмішуємо.
Кладемо шоколадну крихту, розмішуємо. Форму для запікання 25х30 см змащуємо олією, виливаємо тісто і випікаємо 50-60 хвилин, при 180 градусах.
Каструлю ставимо на середній вогонь, вливаємо воду, всипаємо какао, цукор, кукурудзяний крохмаль і розмішуємо доки не загусне.
Знімаємо з вогню, вливаємо олію, всипаємо ванілін і перемішуємо. Поливаємо зверху на пиріг.
Даємо охолонути і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Смачного!