Шашлик з риби в марокканському стилі – це екзотична страва, яка поєднує аромати прянощів і свіжість лимона. Легкий маринад з куркумою, паприкою та чилі робить рибу соковитою і надзвичайно смачною.
Інгредієнти:
- Філе риби – 700-750 г
- Фіолетова цибуля – 1 шт
- Лимони – 1-2 шт
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 80 мл
- Сіль – 1 ч. л
- Мелений чорний перець – ½ ч. л
- Мелений чилі – ½ ч. л
- Паприка – 1 ч. л
- Куркума – ½ ч. л
Приготування:
Наріжте рибне філе порційними шматочками, а цибулю – невеликими частинами. Вичавіть із лимона приблизно 3 столові ложки соку. Подрібніть часник ножем або пропустіть через прес. За бажанням можете додати кінзу для додаткового аромату, дрібно нарізавши її. Складіть рибу в пластиковий пакет для маринування. Додайте оливкову олію, лимонний сік, часник, спеції (сіль, перець, чилі, паприку та куркуму). Закрийте пакет і добре потрясіть, щоб усі шматочки риби були рівномірно покриті маринадом. Залиште рибу маринуватися в холодильнику на 30-60 хвилин. Після маринування нанизуйте шматочки риби на шампури або викладіть на решітку для гриля. Якщо використовуєте цибулю, чергуйте її з рибою для додаткового смаку. Готуйте шашлик на розігрітих вуглях, перевертаючи шампури, щоб риба рівномірно зарум’янилася з усіх боків. Орієнтовний час приготування – 10-12 хвилин, залежно від товщини шматочків риби.