Цей салат з огірків і курки чудово підійде для сімейного обіду або вечері. Він виходить досить ситним і дуже смачним.
У ньому відмінно поєднується куряче м’ясо, свіжі огірки і відварені яйця. Маринована цибуля надає салату легку кислинку і пікантний смак. Також такий салат не буде зайвим і за святковим столом.
Для цього салату можна брати не тільки відварне, а й обсмажене або запечене куряче філе. А заправити салат можна не тільки майонезом, а й сметаною або йогуртом.
Якщо шукаєте рецепт смачного салату з доступних продуктів, то зверніть увагу на такий салат з огірків і курячого філе. Готується він просто, а виходить ну дуже смачним.
Інгредієнти:
- куряче філе (відварене або запечене) – 300 г
- огірки – 4 шт.
- яйця варені – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- майонез – 2-3 ст. л.
Маринад для цибулі:
- окріп – 1 ст.
- оцет 9% – 2 ст. л.
цукор – 1 ч. л. - сіль – 1/2 ч. л.
Приготування:
Спочатку маринуємо цибулю. Одну цибулину нарізаємо кільцями.
Нарізану цибулю перекладаємо в миску. До неї насипаємо 1 ч.л. цукру і 0,5 ч. л. солі. Сюди ж наливаємо 2 ст. л. оцту, у мене яблучний, але можна використовувати столовий 9%. Все заливаємо окропом і перемішуємо, щоб розчинилася сіль і цукор. Ми залишаємо маринуватися цибуля на 15 хвилин.
Поки маринується цибулю підготуємо решту інгредієнтів.
4 середніх огірки нарізаємо спочатку пластинками, а потім брусочками.
300 г відвареної курячої грудки нарізаємо брусочками. 3 варених яйця нарізаємо кубиками.
У миску кладемо нарізані огірки, мариновану цибулю, попередньо зливаємо з неї маринад, яйця, і нарізану курячу грудку.
Салат трохи солимо і заправляємо 2 ст.л. майонезу. Все добре перемішуємо.
Салат готовий, можна подавати на стіл.
Салат з огірками вийшов дуже смачним і ситним. Готується він дуже просто і всі продукти доступні. Обов’язково його приготуйте.
Смачного!